Niște nebuni ne cred nemuritori – se lucrează creșterea vârstei de pensionare...

Niște nebuni ne cred nemuritori – se lucrează creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani!

1 115
Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a acordat ajutoare pentru incalzirea cu lemne la aproximativ 230 de familii defavorizate.

Liberalii vor să demoleze cam tot ce funcțiuna până la ei, cutume, legi… CONSTITUȚIA.
Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, miercuri, că Guvernul nu exclude introducerea posibilității ca angajații să opteze pentru a lucra până la vârsta de 70 de ani, însă susține că România nu este pregătită pentru acest lucru.
„În momentul de față nu cred că România este pregătită pentru pensionarea obligatorie la 70 de ani. Însă, cred că se impune o discuție în spațiul public ca dacă persoanele doresc să opteze pentru creșterea vârstei de pensionare atunci să o facă, dar nu cred că vom ajunge în curând la o creștere obligatorie a vârstei de pensionare.
Subiectul acesta a fost deja lansat în dezbatere publică, se lucrează la un proiect, dacă vă aduceți aminte există și în Camera Deputaților un astfel de proiect ca să poți să optezi pentru a putea lucra până la 70 de ani. Dacă se va ajunge la concluzia că există o susținere pentru această idee este posibil să luăm această măsură. În momentul de față nu cred că poate fi pusă problema pensionării obligatorii la 70 de ani”
, a afirmat Raluca Turcan, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă de la Palatul Victoria.

În decembrie, Ludovic Orban declara că nu există la Ministerul Muncii niciun proiect care să prevadă creșterea vârstei de pensionare. Premierul susținea atunci că vârsta de pensionare va rămâne la 65 de ani, iar persoanelor trebuie să li se permită să lucreze după această vârstă dacă doresc acest lucru.
”Din punctul meu de vedere sunt domenii de activitate în care ar trebui lăsați angajații să decidă ei dacă se pensionează. Să se mărească vârsta de pensionare de la 65 la 70 de ani.
În medicină, de exemplu, sau în educație. Să decidă ei, adică să nu vină cu sistemul ăsta prin care sunt la mila unui director de școală să li se prelungească sau să nu li se prelungească dreptul de a profesa cu un an. Dacă se pot pensiona la 65 de ani bine, dacă nu să prelungească. Să fie decizia lor”, spunea Ludovic Orban în luna decembrie.

De ce să creștem noi iar vârsta de pensionare cănd abia s-au terminat de reculculat pensiile după promulgarea noilor legi. Le spunem guvernanților liberali ca nivelul de trai, așa cum îl știm toți, este foarte departe de Europa de occidentală, nu ne dă binele pe afară. Să crească toată comunitatea europeană vârsta de pensionare la fel ca noi și abia după aceea să trecem și noi la dezbaterea unor noi modificării.

Vlad T.

COMENTARII

  1. Păi dacă ați luat de la Sănătate pentru a da banii pe fier vechi denumit pompos „fregate”, nu mai trebuie să măriți vârsta de pensionare. De la banda/bancul de lucru trecem direct în sicrie. Dar e bine să le măriți bugetarilor salariile și numărul de zile de concediu medical, iar pensionarilor de lux pensiile. Măcar să știm că cineva se bucură de pensia noastră…

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.