Niste chestii cu tarani

Niste chestii cu tarani

0 93

Parlamentul a extins programul “Rabla” si la tractoarele aflate, in majoritate, in proprietatea agricultorilor. Acestia vor putea beneficia de program predand la fier vechi tractoarele pe care le au si vor primi in schimb 15000 lei, cu care sa-si achizitioneze ori tractoare noi, ori alte utilaje agricole.


Sunt curios ce soiuri de tractoare va prefera taranul roman, acuma ca uzina brasoveana a fost data si ea la fier vechi din varii interese.


?


De Ignatul anului 2007 nu s-au mai auzit prea multe guitaturi disperate prin satele mioritice. O mare parte din vina apartine directivelor UE care reglementeaza taierea silentioasa a porcilor prin asomare. Si pentru ca taranul roman nu a prea inteles cum devine cazul, a preferat sa vanda porcul si sa-si ia cele trebuincioase de la Alimentara, multi preparand carnati si caltabosi cu cele cumparate de prin magazine cu banii obtinuti din vanzarea porcului.


Este drept ca au fost si din cei viteji – nu talpa tarii a salvat Romania in atatea batalii? – care, dimineata, si-au facut treburile pe directive UE, si-au suflecat manecile, s-au inchinat crestineste si apoi au “asomat” pe veci porcul prin metoda clasica.


Ingrijitor este insa faptul ca taranul roman, devenit mai nou fermierul John Mouroumet, a constatat nerentabilitatea cresterii de animale pe langa casa, inafara de strictul necesar, datorita atat costurilor prea ridicate, cat si conditiilor impuse de Occident. Si aceasta in contextul in care, daca orasanul asimileaza mai usor noul, in mediul rural traditia are inca un cuvant greu de spus.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.