Ninsoarea benefica

Ninsoarea benefica

0 180

Ninsorile din ultimele zile, chiar daca au pricinuit unele dezastre pe sosele, au fost, pentru agricultura in general, si in special pentru zonele din sudul tarii, o adevarata mana cereasca, dupa ce gerul care a bantuit inainte de caderea zapezilor era sa compromita complet culturile din judetele sudice, cum ar fi Doljul, Teleormanul si celelalte.
„Importanta este zapada si indeosebi ploile cazute in ultima perioada. Acum, ce a ramas, sigur ca incearca sa-si refaca potentialul biologic si bineinteles ca noi vom sari in ajutor cu fertilizarea faziala si putem spune ca indreptam in mare parte situatia culturilor care sunt”, a declarat inginerul agronom Traian Ghinoiu.
Aceasta in contextul in care gerul si lipsa precipitatiilor, in special a paturii de omat, puteau compromite recolta din vara.
Potrivit specialistilor, culturile sunt atat protejate de stratul de zapada, cat si asigurate, la topirea acestuia, cu rezerva de apa din sol, aceasta mai ales in privinta semanaturilor cu grau, orz si porumb.
Sa dea Domnul sa fie asa si sa nu mai intervina cine stie ce belele, ca sa avem ce manca in iarna viitoare. Si tot o speranta ar fi ca, in cazul unor bune recolte, smecherii care compun lantul ogor – magazin sa nu umble la cutia cu scumpiri, recitand basme cu seceta, vijelii si alte conditii nefavorabile, numai ca sa scumpeasca produsul finit pentru a-si umple din greu propriile buzunare.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.