Nimic „istoric”… doua zile consecutiv în cadelnițarea din Parlamentul de la Kiev”

Nimic „istoric”… doua zile consecutiv în cadelnițarea din Parlamentul de la Kiev”

0 43

În Parlamentul de la București „președintele Ucrainei a fost spălat, îmbălsămat si glorificat de catre clasa politică românească…
Nimic istoric în mesajele transmise pe rand de cei trei „C”:  Ciolacu, Ciucă si Cîțu, cum nimic istoric nu a fost nici în absența președintelui Iohannis.
Nici problemele tehnice care au făcut de râs România și Parlamentul nu sunt un eveniment istoric, nici măcar slugărnicia parlamentarilor români care prima data …au aplaudat un monitor video.
Neavând nimic să spună altceva decât să repete niste platitudini adaugate la atitudinea de plângăcios nebagat in seama , Zelenskiy a apelat la o mizerie.
Actorașul-instrument al SUA și UE, a îndrăznit să-si compare situația de azi din Ucraina, cu România ultimelor zile ale lui Ceaușescu! Si asta in condițiile în care fara pace, își distruge țara, în care își „toaca”poporul…
Dar în ce calitate a vorbit Zelenskiy despre faptul că Ceaușescu își „pierduse adecvarea”?
În condițiile în care guvernul său de la Kiev a călcat repetat în picioare drepturile și libertățile , inclusiv ale minorității românești, dreptul la viață al populației ruse din Donbas, De pe ce poziție a vorbit Zelenskiy despre faptul că „acel regim se baza doar pe intimidare şi represiune, brutalitate şi înşelăciune”? 
Este evident că educația și cultura nu-i permit lui Zelenskiy să înțeleagă realitatea în care trăiește, cu atât mai puțin istoria.
Este motivul pentru care acest personaj nu înțelege că la fel ca și Ceaușescu, și el este trădat de propria Securitate, care, în complicitate cu aceiași parteneri strategici au dus Ucraina în dezastru. Spre deosebire, România nu a avut parte de un război, însă efectele economice și de suveranitate sunt aceleași.

Ce nu știe Zelenskiy este că în timp ce el contribuie la a distruge Ucraina, Ceaușescu a ridicat România de la nivelul medieval, la cel de mare putere economică, politică și diplomatică, așa cum se înțelegea în perioada anilor 70-80! Zelenskiy joacă în același scenariu pe care România l-a jucat în 1989, cu diferența că Ceaușescu era conștient de realitate, a înțeles că a fost trădat, că toate acuzațiile privind genocidul de la Timișoara și zecile de mii de morți sunt un fals.
Nu asta se poate spune despre Zelenskiy, acest actoraș care vorbește fără probe, fără luciditatea necesară unui lider.  Dacă în urmă cu doi ani, cu ocazia Zilei Unității și Libertății Ucrainei (22 Ianuarie 2020), transmitea că „Bucovina de Nord a fost ocupată de români iar Cehoslovacia a luat Transcarpatia”, iar în 2022 a evitat să menționeze minoritatea românească din Ucraina, acum Zelenskiy a vorbit despre un „acord atotcuprinzător care să garanteze protecţia absolută şi dezvoltarea cuprinzătoare a minorităţilor noastre naţionale – comunităţii ucrainene din România şi comunităţii române din Ucraina”. Nimic credibil!

Întregul discurs al președintelui Volodimir Zelenskiy a fost un text de paradă, pe model american, cu punctaje emoționale, însă total desprins de realitatea în care se moare din cauza ambițiilor hegemonice americane, din cauza inconștienței actorului propulsat președinte, din cauza ambițiilor de putere dintre Occident și Rusia care au convenit ca terenul de reglare a conturilor să fie Ucraina…(M.Neamtu)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.