Nimeni nu vrea sa trateze arsuri la Brasov!

Nimeni nu vrea sa trateze arsuri la Brasov!

0 2344

Nici un absolvent de medicina nu vrea sa lucreze pe sectia de chirurgie plastica a Spitalului clinic de copii Brasov. In ultimii trei ani s-a scos la concurs de mai multe ori un post de medic specialist in chirurgie plastica dar nu s-a prezentat nici un candidat. Munca cu incarcatura fizica si emotionala prea mare ii alunga pe medicinisti catre alte specializari

Nici un absolvent de medicina nu vrea sa lucreze pe sectia de chirurgie plastica a Spitalului clinic de copii Brasov. In ultimii trei ani s-a scos la concurs de mai multe ori un post de medic specialist in chirurgie plastica dar nu s-a prezentat nici un candidat. Munca cu incarcatura fizica si emotionala prea mare ii alunga pe medicinisti catre alte specializari. Exceptand Bucurestiul, la nivel national exista un singur medic pediatru de chirurgie plastica si acela este la Brasov.
Chirurgie plastica de copii exista doar la spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti si la noi la Brasov. Doctorul Marcel Albean trebuie insa sa trateze singur pacienti si din Covasna sau Harghita. Nici un absolvent de Medicina nu vine sa lucreze pe sectia de chirurgie plastica a Spitalului de Copii Brasov.copil ars1
Potrivit dr. Marceal Albean, medic primar chirurgie plastica, Spitalul Clinic de Copii Brasov, ca sa pansezi un copil ars peste 25% din suprafata corpului necesita cel putin 4-5 persoane si o munca de cateva ore, sub anestezie. In plus, interventia este foarte complicata si foarte costisitoare.
Anual zeci si chiar sute de copiii ajung pe sectie de chirurgie plastica a spitalului de copiii Brasov. Vin din toate localitatile judetului dar si din judetele limitrofe. Nesupravegheati de parintii care ii lasa langa vase cu apa sau foc deschis unii ajung la spital au arsuri usoare dar altii se prezinta cu rani grave.
Anual, 12.000 de copii romani sufera arsuri, iar dintre acestia peste 2.500 sunt pacienti cu varste cuprinse intre 0-4 ani incadrati ca urgente medico-chirurgicale majore.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.