Nicolaescu, despre sanatate si politica la Brasov

Nicolaescu, despre sanatate si politica la Brasov

0 165

Prezent la Brasov, in calitate de vicepresedinte al PNL, la o intalnire cu sefii de campanie pentru referendum si cu presedintii filialelor PNL din Regiunea 7, Centru pe care o coordoneaza din punct de vedere politic, ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu a dat si cateva lamuriri in domeniul pe care il conduce.


Potrivit acestuia, la sfarsitul lunii trecute, 30% din farmaciile din Romania nu consumasera plafoanele alocate pentru retetele in sistem gratuit sau compensat. „Asta inseamna ca lucrurile sunt in regula. Mai exista deficiente in impartirea fondurilor pe farmacii. Asta este o procedura care depinde de foarte multi factori, ca de exemplu, adresabilitatea oamenilor la anumite farmacii, dar probabil ca, pe masura ce realizam sistemul informatic, acest lucru se va pune la punct”, a spus ministrul.


Nicolaescu s-a referit si la fondurile alocate bolnavilor de cancer, care, sustine demnitarul, au crescut, in 2007, cu 26% fata de anul 2006, in conditiile in care numarul bolnavilor de cancer a crescut cu 5% fata de anul trecut. „O parte dintre antidiabeticele orale, oncologice orale, postransplant orale sunt in farmaciile cu circuit deschis, nu cum era pana acum in farmaciile spitalelor. Nu ar trebui sa mai fie probleme”, a spus Nicolaescu.


?


In intalnirea pe care a avut-o cu cu presedintii filialelor PNL si cu sefii de campanie din sase judete din Ardeal care fac parte din Regiunea 7 Centru, s- a vorbit despre pregatirea campaniei pentru referendum si au fost transmise unele informatii in teritoriu dupa sedinta Biroului Politic Central al PNL care a avut loc la Bucuresti.


„Vom desfasura o campanie corecta, cinstita, civilizata, o campanie prin care sa-i convingem pe oameni ca interesul lor este sa mearga la referendum si sa inteleaga ca trebuie sa voteze DA, pentru demiterea presedintelui”, a precizat vicepresedintele PNL.


Nicolaescu a spus ca vor fi foarte multe bannere, foarte multe pliante care vor contine informatii, iar daca ar fi o campanie prezidentiala, in PNL sunt destule persoane capabile si apte sa mearga oricand intr-o campanie electorala pentru functia de presedinte, a asigurat liberalul.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.