Nicolaescu da startul controalelor in spitale si farmacii

Nicolaescu da startul controalelor in spitale si farmacii

0 215

Medicii si managerii spitalelor sunt principalii vinovati pentru pierderile de fonduri din sistemul de sanatate. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, spune ca aceste pierderi apar din cauza medicilor care prescriu retete persoanelor care nu au dreptul, dar si a modului in care se fac licitatiile pentru materialele sanitare din spitale.


Din aceasta cauza, ministrul a anuntat ca autoritatile de sanatate publica si casele judetene de asigurari de sanatate din tara vor face controale in toate spitalele din Romania.


?


Cu ocazia controalelor va fi verificat modului in care sunt respectate standardele, procedurile si realizarea contractelor de management de catre managerii de spitale. „Aceste controale vor dura cat timp va fi nevoie. Vom face controale permanente pana cand vom constata ca activitatea managerilor se imbunatateste”, a afirmat ministrul.


El a aratat ca vor fi incepute controale si la farmacii si la medicii prescriptori, deoarece exista judete in care s-a constatat ca nu se respecta legea. Sunt medici care prescriu medicamente gratuite si compensate unor persoane care nu au dreptul de a le primi sau se prescriu medicamente, de mai multe ori, aceleiasi persoane, cu toate ca patologia indicata de medic in reteta nu presupune asemenea tratamente, sustine Nicolaescu.


Potrivit ministrului, controale anterioare au depistat cheltuiri nejustificate de bani, fiind in prezent cinci judete in verificare din punct de vedere al prescrierii medicamentelor sau licitatiilor pentru diverse materiale sanitare in spitale.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.