Nicolae Pișcu a murit așa cum a trăit, în ilegalitate

Nicolae Pișcu a murit așa cum a trăit, în ilegalitate

1 105

Fostul directoral Băncii Agricole Brașov a murit de COVID 19, pe care l-a contactat după o petrecere de pomină cu câteva zeci de persoane. Mulți din participanții la respectiva petrecere a lui Pișcu au fost și ei internați după ca nu au respectat nicio regulă de protecție și desigur nici distanțarea, ca și Pișcu dealtfel.
Condamnat în 2011 definitiv la cinci ani închisoare cu executare pentru devalizarea Băncii Agricole, la falimentul căreia a contribuit vârtos, fostul director a ieșit din atenția publicului.
Cine își mai aduce aminte de anii 1996-2000,  știe că era de notorietate că de la Pișcu puteai să iei foarte ușor credite cu acte false, el gravitând atunci în jurul PNȚ-CD Brașov și lui Sorin Lepșa, președintele acestui partid.

Tunuri de sute de miliarde lei vechi
După o astfel de ispravă în favoarea lui Dan Tartagă, căruia i-a dat mai multe zeci de miliarde de lei vechi fără ca acesta să garanteze de fapt cu patrimoniul Fabricii de Zahăr Bod, Pișcu a fost pus sub acuzare de procurorii brașoveni și a descins în pușcărie.
Tartagă era și el pe atunci pe lista clienților lui Sorin Lepșa și sponsoriza generos partidul. O altă metodă de a obține credite negarantate de la directorul Nicolae Pișcu era cea a pozei cu Petre Roman, fărăca acesta să bănuiască ceva de fapt. Un doritor de credit era introdus de cineva de la PD în proximitatea fostului prim ministru, la sediul partidului sau în plimbarea acestuia pe Republicii, i se făcea poza și descindea cu ea la Banca Agricolă de unde-și ridica banii. Asta în timp ce agricultorilor cinstiți care aveau nevoie de credite agricole li se trântea ușa în nas.
A urmat după falimentul acestei bănci bineînțeles prăbușirea Bancorexului, unde creditele negarantate se acordau ilegal, dar după proceduri mai sofisticate. Să-i fie țărâna ușoară lui Nicolae Pișcu! Sau să nu-i fie, totuși…

Libiu Mateescu 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.