NICOLAE DOBRIN

NICOLAE DOBRIN

0 202

NICOLAE? DOBRIN


?


De ieri Nicolae Dobrin nu mai raspunde prezent la strigarea catalogului vietii.


A plecat dintre noi spre o nu se stie ce fel de alta lume.


Se vor scrie si spune multe date seci despre cine a fost Nicolae Dobrin. Ca a murit de cancer la 60 de ani, ca a trait cu porecla “Gascanul”, ca a fost selectionat de vreo 50 de ori in echipa nationala si altele.


Dar eu l-am vazut pe viu in meciul cu Portugalia lui Eusebio si Torres din 1969, pentru? calificarea la primele mondiale din Mexic, din 1970.


L-am vazut trimitandu-l pe marele Eusebio dupa tigari, dand pase ideale dintre trei-patru portughezi si facand pe doi dintre ei sa se dea? cap in cap.


Si …am vazut si alte minuni ale unui geniu pe care doar brasoveanul Cadar Petrica il putea anihila in acele timpuri.


Hagi se poate supara pe mine, dar, comparandu-i, pot spune: Dobrin a fost mai genial ca Hagi. Acest lucru nu a iesit in evidenta datorita contextului politic din acele vremuri, cand Real Madrid i-a oferit un contract in alb, dar situatia politica nu i-a permis sa se numere printre vedetele Realului.


Comparand intre cei doi pot spune cu mana pe inima: Hagi a avut putin geniu si multa munca, pe cand la Dobrin intalneai mult geniu si putina munca. Se pare ca de aceea unii nu l-au agreat si nu i-au permis sa-si exprime in teren intotdeauna intregul talent.


Pentru mine Dobrin va ramane cel mai mare fotbalist roman de pana acuma…


?


Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !


?


Dan Bota??


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.