Nicolae Banicioiu: Competitia de la Brasov o mare reusita

Nicolae Banicioiu: Competitia de la Brasov o mare reusita

0 103
Ministrul tineretului si sportului, Nicolae Banicioiu, a declarat vineri seara, ca  Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) a fost in cele din urma o mare reusita.
''Este o mare reusita, din punct de vedere sportiv. Spun asta deoarece am obtinut rezultate foarte bune, pe atat de neasteptate, dar pe atat de frumoase. Este vorba, printre altele, de prima medalie de aur castigata de tara noastra in istoria festivalurilor olimpice pentru tineretul european. Apoi, a fost un element de noutate pentru ca romanii nu erau obisnuiţi cu astfel de sporturi promovate in Romania. Pe de alta parte, a fost o buna modalitate pentru tinerii de la noi de a cunoaste sporturile de iarna'', a spus Nicolae Bănicioiu.
Ministrul a subliniat că Festivalul, ''din orice punct de vedere, este un castig, mai ales ca infrastructura ramane evident aici si sper sa fie folosita cat mai mult. Din informatiile pe care le avem pana acum, desi abia s-au terminat intrecerile, avem deja confirmata o etapa de Cupa Mondiala la Rasnov, la complexul de trambuline de acolo. Practic, am reintrat pe harta competitiilor internationale. Si vom continua''.
Ministrul tineretului si sportului a mai mentionat in legatura cu FOTE: ''Fiind o competitie de anvergura, dincolo de orice, cred ca este trambulina fiecarui participant spre lumea sportului de performanta profesionista. Acum vorbim despre sportivii profesionisti, de viitorii medaliati de la Jocurile Olimpice mari. Cred ca pentru orice sportiv, chiar si de 14-18 ani, este o mare oportunitate, pe care daca o fructifica  este bine. Este drumul lui catre glorie''.
 
Cristinel Stavaru
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.