Nici un pericol de gripã porcinã în Braºov

Nici un pericol de gripã porcinã în Braºov

0 255

Directorul Directiei Sanitar-Veterinare Brasov, Dorin Enache, afirma ca in judetul Brasov nu exista un pericol real in ceea ce priveste gripa porcina.
Enache a mentionat ca toate firmele care se ocupa de cresterea porcilor au fost verificate din punct de vedere sanitar-veterinar, accentuandu-se pe curatenie si hrana. S-a constatat in toate fermele ca nu s-au inregistrat mortalitati peste pragul tehnologic.
De asemenea, toate firmele sunt obligate sa anunte orice imbolnavire suspecta a porcilor, dar si orice tranzactie cu animale si carne.
In urma controalelor inpectorilor Directiei SSanitar-Veterinare s-a stabilit ca la Brasov inca nu au ajuns produse alimentare sau carne de porc din zonele unde exista suspiciune de gripa porcina.
„Actiunea intreprinsa de DSV este in spirit preventiv si nu al combaterii. Carnea de porc nu este periculoasa”, a declarat concluziv Dorin Enache.
In context se mai arata ca toate institutiile sanitare au primit ordin sa verifice cu atentie orice caz de gripa sau infectii respiratorii, atat de des intalnite in acest anotimp. Si adultii, mai ales, sunt indemnati ca, la caz ca arata asemenea simptome semanand cu o gripa obisnuita, ei si mai ales copiii lor, mai inconstienti datorita varstei, sa se adreseze imediat medicului de familie, care stie ce are de facut si incotro sa va indrume.
In ce priveste consumul de carne de porc, pe mai multe posturi TV cu arie nationala un reprezentant de frunte al Organizatiei Mondiale a Sanatatii a aratat ca acest consum nu pune in pericol sanatatea consumatorului, deoarece carnea se prepara la temperaturi care distrug microbii, boala transmitandu-se pe calea aerului de la om la om. Iar specialistii de la OMS sunt specialisti de marca, nu ca cei de prin ministerele noastre.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.