Nici un incident la proba de matematica a BAC-ului la Brasov

Nici un incident la proba de matematica a BAC-ului la Brasov

0 468

Prezenta a fost buna si subiectele accesibile. Sunt concluziile la finalul celei mai temute probe ale examenului maturitatii. 3232 de absolventi s-au inscris la aceasta proba si s-au prezentat efectiv la examen 3146

Prezenta a fost buna si subiectele accesibile. Sunt concluziile la finalul celei mai temute probe ale examenului maturitatii. 3232 de absolventi s-au inscris la aceasta proba si s-au prezentat efectiv la examen 3146.

Examenul de Bac 2015 a continuat ieri cu proba scrisa obligatorie a profilului urmat de elevi la liceu. Acestia au sustinut examen la Matematica sau Istorie. Cei care dat proba scrisa obligatorie a profilului la matematica au primit subiecte diferentiat : Matematica-Informatica, Pedagogic, Stiintele Naturii si Tehnologic. Prezenta la examen a fost una foarte buna in tot judetul, spune Ariana Bucur – inspector scolar general ISJ Brasov – la istorie au fost numai 10 absenti si 882 de prezenti , la matematica informatica se pare ca sunt foarte constinciosi elevii au fost numai 3 absenti si 641 de prezenti.

Subiectele date la Matematica au evaluat ceea ce au invatat elevii in cei patru ani de liceu, dar si cat de bine cunosc programa pentru examenul de bacalaureat. Au fost trei subiecte, notate cu cate 30 de puncte fiecare, toate fiind obligatorii. Pentru toate cele trei subiecte elevii vor fi punctati pentru capacitatea lor de rezolvare a problemelor date.

Pentru ca lucrarile vor fi corectate anul acesta in alte judete decat cele in care s-a sustinut examenul elevii vor afla primele rezultate pe 7 iulie, si nu pe 6 iulie, asa cum era prevazut initial. In perioada 8 – 9 iulie 2015 se vor rezolva contestatiile iar in 10 iulie se vor afisa rezultatele finale.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.