Nici România nu poate fi tratată ca un market de cartier cată...

Nici România nu poate fi tratată ca un market de cartier cată vreme pe rafturi sunt doar produse vestice de categoria II-a!

0 186

Vestul, întrupat birocratic în UE, cere Romaniei să se lepede de amintirea propriei identităţi şi să îmbrăţişeze un cult legalist, procedural, ostil vieţii închegate în naţiuni şi adîncimea nepătrunsă a fiinţei umane. Estul are de ales între convertire şi abandon. Între anonimatul egoist al noului tip de existenţă occidentală şi banii UE.
Iată-l, de pildă, pe E. Macron. Tînărul Preşedinte francez spune că lucrurile stau simplu: Europa, ca un supermarket? Est-europenii pot lua ce le pofteşte inima de pe raft, refuzînd tot ce nu le place!  Cu o observaţie. Cineva ce ţine pe rafturi numai produse germane nu poate fi nici supermarket, nici Europa. E o bază de desfacere preponderent germană de la care si romanii au datoria să cumpere ce li se indică…

Dar ce e, atunci, Europa?
În actuala ei înfăţişare, Europa e o civilizaţie salvată, cu mult sînge anglo-american, dar si european, salvata de la sinucidere prin ideologie totalitară. Din aceleaşi motive, dna Merkel  ar trebui să facă, în fiecare an, si un drum pînă la Varşovia. Pînă cînd? Pînă va înţelege sensul real al trecutului, dedicat solidarităţii europene – vorba pe care o aruncă în toate părţile, uitand ca si Romania a pierdut, pentru victoria BINELUI in WW2, peste 300.000 de oameni si 200.000 prizonieri deportati in gulagul siberian. Date şi fapte ignorate de Macron, Merkel şi Junker care spun că polonezii, de ce nu  si romanii? care pe Tisa si Dunare  au fost  piedică şi antidot la dispariţia Europei libere.
Prima oară, în 1918 la Budapesta, apoi in  1920, pe Vistula, cînd  au scutit Ungaria si Germania de o bolşevizare timpurie. Tot la Varşovia a izbucnit, în 1944, cea mai nobilă, absurdă şi crucificată revoltă europeană împotriva sclaviei. Insurecţia de la Varşovia nu avea nici o şansă, dar a pornit în căutarea libertăţii. Aproape 200.000 de polonezi – civili şi membri ai Rezistenţei (Armia Krajowa) – au fost găuriţi, arşi, tăiaţi, striviţi şi rupţi în bucăţi, pe străzi, în subsoluri şi canale, în biserici şi spitale. Varşovia a fost distrusă, casă cu casă. La cîţiva kilometri distanţă, pe celălalt mal al Vistulei, eroica Armată Roşie a aşteptat, vreme de 63 de zile, rînjind satisfăcută: nemţii curăţau locul şi asigurau viitorul comunist al Poloniei. În acelaşi timp, la Paris, ofiţerii germani gemeau de bine, fără deranj local, prin cabarete …

Inceputul sfârșitului la Varşovia iar la București finalul căderii comunismului
Sigur, revolta de la Varşovia nu a eliberat Polonia si nici intoarcerea armelor la Bucuresti. Dar a făcut supunerea imposibilă. Şi tot în Polonia a început, după o hotărîre luată cu mîna pe cruce, demolarea comunismului …iar la Bucuresti, s-a incheiat!! Uniunea Sovietică n-a rezistat unor popoare care s-au  declarat gata de sacrificiu, în schimbul libertăţii. Polonia si Romania au distrus comunismul est-european şi, în acest fel, au devenit părintii reunificării germane, doamnă Merkel…Acolo unde Germania s-a înnodat de curand la conducte de gaze ruseşti
Europa de Est şi Europa de Vest sînt Europa. Doar împreună şi… fără Gazprom. Trump oferă gaz american. Statele Unite au ajuns exportator net şi înoată în petrol şi gaz scos prin fractare. Criza de nervi a ecologiştilor excitaţi de la spate de Rusia a dat greş.

Ce riscăm pe mâna lui Trump?
Să pierdem patriotismul european promovat de Berlin? Pagubă în ciuperci otrăvite! Patriotismul legalist al UE a devenit ideologie politic – corect şi nu poate ţine loc de identitate. Rând pe rând, judecători britanici şi europeni au decis, în numele legii, că au acest drept. Cu alte cuvinte, autorităţile noului patriotism legal european au chef de sinucidere, dar vor să înceapă cu alţii… Aşadar, întrebările lui Trump sunt la locul lor şi iau partea vieţii: mai are Vestul voinţa să supravieţuiască …si emigratiei musulmane?

Mai avem încredere în propriile valori şi le mai putem apăra de valul imigrant? Mai avem atît respect pentru cetăţeni încît să ne protejăm frontierele? Mai avem curajul să ne apărăm civilizaţia de cei ce vor să o infiltreze şi să să o disturgă? Trump vine şi pleacă. În schimb, laşitatea şi suficienţa spumoasă a declinului european sunt un curent istoric, supranaţional, o stare acumulată în secole de gîndire rătăcită. Să privim mulţimile. La Varşovia, o lume a venit sa-l vada pe Trump să-l asculte şi să spere în ocrotirea libertăţii, tocmai pentru că n-a uitat niciodată care e preţul libertăţii. (ddr)

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.