Nici oaia nu mai e buna la noi

Nici oaia nu mai e buna la noi

0 153

Cea mai sanatoasa carne pare a fi cea de oaie, intrucat hrana animalului este exclusiv naturala! Asa o fi, dar UE zice ca nu si in Romania. Nici oile nu sunt in “Land of choice” ce-ar trebui sa fie.
Oaia romaneasca nu este suficient de buna pentru a face fata concurentei din UE, singura solutie fiind ameliorarea rasei autohtone, mai ales ca in ultima perioada s-a observat o crestere a vanzarilor de carne de oaie pe piata, pe fondul scaderii increderii in carnea de porc ca urmare a gripei porcine, a declarat vineri, la un targ al oierilor din Margimea Sibiului, ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu.
“E nevoie sa amelioram rasele noastre. De doi ani suntem in UE si putem spune multe lucruri frumoase despre miorita romaneasca, dar vizavi de standardele UE trebuie sa spunem cu regret ca ea a ramas in coada listei. Carcasele noastre nu se incadreaza in ce vrem sa fie. Nici profitul nu este pe masura muncii”, a spus ministrul Agriculturii, care a marturisit ca a copilarit la tara, la stana.
Acesta i-a incurajat pe ciobanii sibieni sa se asocieze si sa asculte sfaturile specialistilor de la Ministerul Agriculturii, pentru ca au sanse mari sa castige tot mai multi bani din vanzarea de carne de oaie.
“E nevoie de oaie. Apar tot felul de epidemii in lume. E nevoie sa ne adaptam la siguranta alimentara”, a precizat ministrul Ilie Sarbu, care a recunoscut, in urma discutiei cu un cioban sibian, ca ne putem mandri deocamdata doar ca avem produse ecologice, dar nu si de cea mai buna calitate.
Prezent in localitatea Cristian din judetul Sibiu la targul traditional de oi, ministrul Agriculturii i-a sfatuit pe ciobani sa se laude cu animalele lor si nu cu telefoanele celulare si cu masinile, dupa modelul care a cuprins Romania.
“La noi a disparut traditia asta a targurilor de animale, la noi se afiseaza masinile cele mai grozave, telefoanele cele mai frumoase. Nu asta o sa ne dea noua o baza economica solida, ci munca solida. Toti, de la ministru pana la functionar, sa isi schimbe mentalitatea. Trebuie sa va ridice statuie unora dintre dumneavoastra. Ce am mai fi noi fara investitori?”, a spus ministrul Sarbu.
In urma cu saptamana, ministrul Agriculturii a dat un ordin prin care functionarii sa fie mai aproape de tarani si sa mearga in ferme si stane.
“Strategiile noastre sa fie de jos in sus. Am emis un ordin, oblig tot personalul din structurile din teritoriu, doua zile, in ferme, si de la nivel central, o data la doua saptamani, sa mearga in teren, sa preia problemele oamenilor. Ce sa fac mai mult?”, a spus ministrul Sarbu.
Acesta a participat vineri, la Sibiu, alaturi de alti 2.000 de membri PSD, la un miting de 1 mai. (sursa: AGERPRES)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.