Nici la simulari nu ajung la timp

Nici la simulari nu ajung la timp

0 174

Cum cazul jafului de la casa de schimb valutar pare sa stagneze, politistii brasoveni se straduiesc sa suplineasca aparenta apatie a procurorilor. In lipsa unor informatii noi si veridice despre mersul anchetei, oamenii legii fac simulari de atacuri armate la obiective precum cel pradat de ucigasul de la Brasov. Un troc corect.
Ultima astfel de actiune s-a consumat ieri. Nu oriunde, ci la o casa de schimb apartinand lui Pavel Sabau, patronul pe care Serghei Gorbunov l-a atacat in 2004 in scara blocului in care locuia. Atunci, interventia unui jandarm care locuia in aceeasi scara cu Sabau i-a salvat acestuia viata. Interventia de ieri, insa, a bodyguarzilor firmei de paza cu care are contract, nu i-ar fi salvat banii daca atacul ar fi fost real. Politistii s-au prezentat la ghiseu si i-au cerut casierei sa actioneze butonul de panica, pentru a verifica viteza de reactie a angajatilor firmei de paza si protectie. Desi in contractul acestora se stipuleaza ca trebuie sa se prezinte in maximum 3 minute la obiectiv, fortosii au ajuns agale in sapte minute. Timp suficient pentru ca orice incident sa se consume inainte de sosirea lor, iar eventualii spargatori sa fie departe cu banii. In plus, spatosii incurelati in protectii si veste de salvare, au venit inarmati doar cu un baston la o eventuala confruntare.
Tot ce poate sa faca legal Politia in astfel de cazuri este sa informeze patronul obiectivul pazit despre ineficienta sistemului de paza la care a apelat.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.