Nici la Brașov premierul Dăncilă nu a scăpat de huiduili

Nici la Brașov premierul Dăncilă nu a scăpat de huiduili

0 137

Prim-ministrul Viorica Dăncilă împreună cu miniştrii au ţinut luni o conferinţă de presă la sediul prefecturii din Braşov. Vizita este ultima în care membrii Execuvitului au fost pentru a evalua pagubele produse de inundaţii şi pentru a vorbi cu autorităţile şi cu localnicii.

La ieşire, premierul şi miniştrii de la Transporturi, Interne şi Agricultură, Lucian Şova, Carmen Dan şi, respectiv, Petre Daea, au fost aşteptaţi de mai mulţi protestatari. Oamenii au strigat „Demisia” câteva minute, în timp ce premierul şi ministrul Transporturilor făceau declaraţii jurnaliştilor pe treptele prefecturii.
În conferinţa de presă, premierul Dăncilă le-a cerut reprezentanţilor Apelor Române să facă o evaluare în fiecare judeţ pentru a vedea unde sunt probleme, iar primarilor şi prefecţilor le-a solicitat să identifice terenuri care nu sunt în zone inundabile, pentru ca oamenii care au rămas cu pagube mari în urma inundaţiilor să fie relocaţi. Dăncilă s-a declarat convinsă că efectele inundaţiilor pot fi prevenite.

„Oamenii sunt mulţumiţi de acţiunea angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI), de intervenţia autorităţilor. Oamenii au mari speranţe în ajutorul nostru. Cer Apelor Române să facă o evaluare în fiecare judeţ, să vadă punctele sensibile, să acţionăm pentru a preveni astfel de situaţii. Cer primarilor şi prefecţilor să identifice terenuri care nu sunt în zone inundabile, astfel încât să facem o relocare a celor care au fost loviţi de inundaţii. Cred că aceasta este abordarea pe care trebuie să o avem, pentru că ceste fenomene sunt din ce în ce mai frecvente, avem inundaţii de câte două, trei ori pe an şi majoritatea în aceleaşi locuri. Cred că putem preveni asta”, a declarat Dăncilă la Braşov.
La rândul său, ministrul de Interne, Carmen Dan, a precizat că mai sunt doar 76 de persoane evacuate din judeţul Covasna, iar în Botoşani au fost evacuate preventiv 17 persoane, dintre care şapte copii, pentru că locuinţele lor sunt în pericol de prăbuşire.
„Se vor solicita locuinţe pentru aceste persoane. În Bacău au fost deja solicitate 15 locuinţe modulare”, a subliniat Carmen Dan.

Inceperea lucrărilor Autostrăzii Comarnic – Brașov
Însoțită de mai mulți miniștri, Dăncilă a inaugurat începerea lucrărilor la un tronson de 6 kilometri al autostrăzii Comarnic – Brașov. Practic premierul Viorica Dăncilă a participat la semnarea contractului de finanţare pentru ultimul tronson din Autostrada Braşov-Comarnic, spunând că se bucură că lucrarea va fi realizată de un constructor român şi că speră ca în acest caz să fie respectate termenele.

Mitropolitul Ardealului la eveniment
O excepție față de alte situații, la eveniment a luat parte și mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza.
„Doamne, binecuvântează-ne pe noi și acest început de autostradă, aceste lucrări obștești pe care le începem astăzi în numele tău, pentru ca degrabă și fără împiedicare să ajungă la săvârșire. Luminează cugetele robilor tăi care vor lucra aici și întărește brațele, Doamne, pentru ca totdeauna să se săvârșească ceea ce este bine și să lucreze faptele luminii spre slujirea poporului tău”, a afirmat mitropolitul Ardealului.

Proteste cu huiduieli și aici
Câțiva protestatari au întâmpinat-o cu huiduieli pe Viorica Dăncilă și la Râșnov. S-a scandat „Rușine să vă fie” și „PSD, ciuma roșie”.
Premierul Dăncilă a reacționat: „Aceste cuvinte nu caracterizează poporul român, nici din Brașov și nici din altă parte. Acest lucru nu poate decât să instige la ură și la dezbinare și pentru a avea lucruri bune făcute pentru România cred că trebuie să dăm dovadă de mai multă unitate. M-am dus în mijlocul lor și nu au nemulțumiri concrete. Este modul lor de a înțelege că trebuie să se comporte, noi ne-am obișnuit, nu ne este teamă, avem convingerea că facem lucruri bune pentru români și pentru România”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.