Nici Gyorgy Frunda nu se dezminte! Iata ce declara in Népszabadság

Nici Gyorgy Frunda nu se dezminte!
Iata ce declara in Népszabadság

0 118
PublicaÈ›ia Népszabadság din Ungaria publică în numărul său de miercuri, 9 ianuarie a.c., un interviu acordat acestei publicaÈ›ii de către UDMR-istul Gyorgy Frunda, consilierul premierului Victor Ponta.
Și de această dată Frunda reiterează discursul său naÈ›ionalist-extremist împotriva ConstituÈ›iei României È™i afirmă, de această dată din postura de consilier personal al primului ministru Victor Ponta, că România nu este un stat naÈ›ional.
Redam mai jos pasajul în limba maghiară urmat de traducerea acestuia:
– ElÅ‘ször is: nem adtam el a lelkemet. Ugyanaz a meggyÅ‘zÅ‘désem, ugyanazok az elveim. 1990-tÅ‘l, amikor az alkotmányozó testület titkára voltam, folyamatosan azt mondom, hogy Románia nem nemzetállam. Tulajdonképpen ma kevésbé az, mint a rendszerváltáskor volt, hiszen bejutott az Európai Unióba, a NATO-ba, az Európa Tanácsba, lemondott szuverenitása egy részérÅ‘l, illetve azt megosztja az európai intézményekkel, amelyekhez tartozik. Azt hiszem, hogy a kormányfÅ‘ éppen azért kért fel tanácsadójának, mert a politikai karrierem során hűséges maradtam az elveimhez, hitemhez, és nem azért, hogy lemondjak bármirÅ‘l.
Traducerea:
“- În primul rând, nu mi-am vândut sufletul. Am aceeaÈ™i convingere È™i aceleaÈ™i principii ca atunci când am fost secretarul adunării constituante È™i spun în mod necontenit că România nu este un stat naÈ›ional. Și de fapt acum cu atât mai puÈ›in ca atunci când s-a schimbat regimul deoarece a intrat în Uniunea Europeană, NATO, Consiliul Europei, È™i a renunÈ›at la o parte a suveranității sale pe care o împarte cu instituÈ›iile europene de care aparÈ›ine. Cred că primul ministru de aceea mi-a cerut să-i fiu consilier pentru că de a lungul carierei mele am rămas fidel credinÈ›ei È™i principiilor mele È™i nu pentru a renunÈ›a la ceva.”
 
Din cunoscutele pozitionari a lui Gyorgy Frunda, consilier “onorific” al premierului Viktor Ponta” reamintim inca una legata de regiuni:
”Romania sa o lase mai moale cu statul national. Minciuna are picioare scurte. Daca reusesc sa sustin acea regiune in care maghiarii sunt majoritari, pentru ca aceasta regiune exista de mai multe secole, aceste regiuni au dobandit autonomia sub Mariei Tereza, iar numitorul comun al Uniunii Europene si cel al Imparatiei Mariei Tereza sunt regiunile, iar viitorul se bazeaza tocmai pe aceste regiuni
 
Iata un alt exemplu din CV-ul “aparatorului” Frunda. Pe cine a aparat “onorificul” lui Ponta in cariera sa de avocat si senator UDMR:
Cazul criminalului de razboi Wass Albert
Din documentele pastrate in arhiva Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington rezulta ca contele Albert Wass si tatal sau, Andrei, i-ar fi instigat in septembrie 1940 pe militarii unguri sa ucida patru persoane din satul Scutard, doi tarani romani si doua tinere evreice (24 si 18 ani), cadavrele fiind aruncate intr-o groapa comuna. Wass Albert s-a sinucis in februarie 1998. In 1998, urna funerara cu cenusa lui Wass a fost adusa in Romania si ingropata in parcul castelului Brancovenesc din judetul Mures, in dispretul romanilor si evreilor ucisi de el. Cultul lui Wass Albert se manifesta public in Romania prin busturile sale amplasate in curtea scolii din Lunca Muresului, judetul Mures si in curtea bisericii romano-catolice din Reghin cat si in centrul orasului Odorheiu Secuiesc, alaturi de cel al lui Nyiro Jozsef, unde au fost instalate in ciuda faptului ca legislatia romaneasca nu permite cultul public al celor condamnati ca criminali de razboi.
Ex-senatorul UDMR Gyorgy Frunda, actualul consilier al premireului Victor Ponta, este cel care a inaintat procurorului general al Romaniei in anul 2002 o cerere privind anularea sentintei prin care Wass Albert a fost condamnat in anul 1946 pentru crime de razboi comise in 1940, cand Ardealul a fost ocupat de trupele horthyste. Procesul a fost rejudecat si sentinta s-a mentinut: Albert Wass ramane criminal de razboi. Nu si pentru consilierul lui Victor Ponta, care ii publica cartile impreuna cu Marko Bela, la editura “Mentor” a fostului presedinte al UDMR. Gyorgy Frunda a militat si pentru ca busturile lui Wass Albert sa fie mentinute pe soclu. Nu acelasi lucru s-a intamplat cu statuile maresalului Ion Antonescu, demolate peste noapte.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.