NexT 2008, in memoriam Cristian Nemescu

NexT 2008, in memoriam Cristian Nemescu

0 77

Cea de-a doau editie a festivalului NexT va fi creata in memoria regizorului Cristian Nemescu si sunetistului Andrei Toncu, ucisi intr-un accident de masina in 2006. Festivalul se va desfasura in perioada 7-13 aprilie si vor fi prezentate peste 100 de filme.

Nemescu si Toncu semneaza cateva din cele 100 de filme din cadrul Festivalului International de Scurt si Mediu Metraj NexT.

In sectiunea dedicata filmelor la care au lucrat Nemescu si Toncu, spectatorii vor putea urmari lungmetrajul „California Dreamin’ (nesfarsit)”, mediumetrajul „Marilena de la P7” si, de asemenea, scurtmetrajele studentesti „Mihai si Cristina”, „Povestea la scara C” si documentarul „Kitchitoarele.2 fm”. In premiera va fi prezentat scurtmetrajul de animatie „Remiza” in regia lui Valeriu Stihi, pentru care Andrei Toncu a realizat coloana sonora.

In cadrul festivalului vor rula 30 de scurtmetraje si mediumetraje din 20 de tari. Sectiunea Countries in Focus va fi dedicata anul acesta Irlandei, Spaniei si Suediei, iar la sectiunea Festival Cities vor rula scurtmetraje selectate la cele mai importante festivaluri, precum cel de la Milano, Ludwigsburg, Sarajevo sau Lisabona. Organizatorii anunta ca anul aceste NexT aduce alte trei sectiuni: Competitie – Festival Friends, Next Generation si Semaine de la Critique.

Festivalul organizeaza, de asemenea, trei seminarii de regie, dintre care unul va fi sustinut de cineastul Cristian Mungiu, pe 9 aprilie, la Orange Concept Store.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.