New York: interzicerea fumatul in parc

New York: interzicerea fumatul in parc

0 157

Autoritatile din New York iau in considerare interzicerea fumatului in parcurile publice si pe plaje, a anuntat comisarul municipal pentru sanatate, citat de New York Post. Thomas Farley a anuntat ca initiativa este parte a unui plan mai complex, denumit “Take Care New York 2012”, ce urmareste sa imbunatatesca starea de sanatate a locuitorilor din metropola americana.
„Nu credem ca parintii sau copiii care urmaresc meciurile de fotbal trebuie sa respire fumul de tigara al persoanei de alaturi… Nu credem ca micutii nostri trebuie sa priveasca pe altcineva fumand… Nu credem ca e exagerat sa spunem ca oamenii n-ar trebui sa fumeze in parcuri”, a declarat oficialul.
Farley a spus ca decizia de a interzice fumatul in localuri si in cladiri, instituita in 2003, a fost un succes, astfel incat oficialii doresc sa extinda planul fie printr-o noua legislatie, fie printr-o simpla schimbare de politica din partea Departamentului Parcurilor.
Comentand pe marginea planului, primarul Michael Bloomberg a declarat ca „ar putea sa nu fie posibil, din punct de vedere logistic, sa impui interzicerea fumatului pe mii de hectare de parcuri, insa exista zone in parcuri unde eliminarea fumatului poate proteja sanatatea”.

Planul “Take Care New York 2012” mai include initiative privind reducerea consumului de sare, incurajarea autoritatilor din domeniul sanatatii publice pentru a intensifica actiunile de medicina preventiva si modalitati prin care locuitorii metropolei sa faca mai mult sport.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.