New entries in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri

New entries in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri

0 8446
Procurorii DNA Brasov au trimis in judecata alte doua personaje in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri. Este vorba despre omul de afaceri buzoian Gheorghe Ceteras, aflat deja dupa gratii, si avocatul Mihail-Cosmin Vasile din Baroul Buzau, aflat sub control judiciar,  vinovati de trafic de influenta.
Potrivit rechizitoriului DNA, inculpatul Ceteras Gheorghe l-a contactat pe inculpatul Sturdza Paltin Gheorghe, pentru  a-i solicita sa-i acorde o intalnire in data de 26 iulie 2012, Ceteras si avocatul Vasile i-au pretins lui Paltin suprafata de 10.000 de hectare de padure (25% din suprafata totala), in schimbul determinarii functionarilor din judetul Bacau sa faca cit mai urgent punerea in posesie si eliberarea titlului de proprietate pentru cele 43.227 ha de teren forestier.
Sturdza nu a acceptat propunerea, pentru ca i s-a parut prea mare „comisionul“ cerut. Ceteras si avocatul Vasile fac obiectul unui alt dosar penal aflat pe rolul DNA – Serviciul Teritorial Ploiesti, referitor la reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafete de 5.134 hectare de teren forestier.
Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Brasov, cu propunere de a se mentine masurile preventive dispuse in cauza.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.