Nervi și vorbe grele, după România – Israel 1-1

Nervi și vorbe grele, după România – Israel 1-1

0 95

Naționala de fotbal a României a terminat, sâmbătă seara, la egalitate, scor 1-1, cu Israelul, într-un meci disputat pe Arena Națională și contând pentru Grupa I de calificare pentru Campionatul European de anul viitor.
A fost u meci in care s-au văzut, pe lângă „atmosfera de cooperativa”, lipsa de valoare a antrenorului și lipsa de inspirație în alcatuirea echipei și a schimbarilor de la pauză.
Tricolorii au deschis scorul în minutul 27, prin Denis Alibec, însă israelienii au egalat prin Oscar Gloukh (min.53).
În celelate jocuri din grupă, disputate tot sâmbătă, Kosovo și Elveția au remizat, scor 2-2, iar Andorra și Belarusul au terminat nedecis, scor 1-1.
După meci, multă lume din anturajul fotbalului a criticat în termeni duri evoluția echipei noastre, apreciind că singura soluție viabilă este demiterea antrenorului Edi Iordănescu.
S-a vehiculat și o variant de înlocuire a selecționerului, respectiv, Gică Hagi, însă, se pare că această variant este exclusă chiar de Hagi, care dorește să seimplice decisive doar la Farul.

Declarații după meci
„Dacă eram întrebat înainte spuneam că nu sunt mulţumit cu remiza. Acum, trebuie să fiu realist şi spun ‘Da’, sunt mulţumit cu remiza. Trebuie să o acceptăm, e un punct pus la clasament. Rămânem neînvinşi după 5 meciuri şi pe loc calificabil în clasament. Le transmit suporterilor să creadă în noi până la capăt. Sunt sigur că şi ei înţeleg că nu ne este uşor. Suntem condamnaţi să ne chinuim, să luptăm. Dar eu sunt pregătit pentru orice, e datoria mea să strâng rândurile împreună cu echipa. Şi pe la cluburi unde am fost nu mi-a fost uşor, dar de principiu am scos-o la capăt. Aşa că o să o scoatem şi aici”.
Ne-am dorit astăzi să oferim mai mult publicului. Am avut un moment frumos care putea să fie fantastic, dar, din păcate, rămânem ancoraţi în realitate. Iar dacă destinul spune că trebuie să ne luptăm până la final şi nu ştim să ne facem viaţa mai uşoară, atunci vom duce lupta până la final. E un meci în care am dat ce am putut într-un moment pe care îl puteam face extraordinar pentru noi, dar asta este. Echipa a vrut, dar atât a putut. Eu sunt încrezător, mergem pas cu pas, chiar dacă îi facem mici, şi vom fi la Campionatul European”.
Nu pot să reproşez nimic la capitolul atitudine, însă mi-aş fi dorit mai multă încredere, mai multă personalitate în joc. Pentru că în prima repriză noi şi adversarii ne-am împărţit momentele, a fost una acceptabilă, însă repriza a doua nu am ştiut să o gestionăm aşa cum trebuie.
Am schimbat ofensiv, dar, din păcate, nu a fost suficient pentru a avea iniţiativa, am suferit mult la circulaţia mingii. Mie nu-mi place să scot în evidenţă adversarii, dar dacă ne uităm la ei trebuie să acceptăm că sunt valoroşi şi azi au avut mai multe momente bune decât am avut noi”.
„Criticile sunt de ani buni, multe sunt justificate, dar trebuie să le acceptăm, să trecem peste şi să mergem pe drumul care trebuie. Chiar dacă nu e uşor şi sunt obstacole. Naţionala poate să joace mai bine de atât, naţionala poate să-şi ridice nivelul. Acum trebuie să gestionăm foarte bine meciul de peste trei zile, pentru că va fi cel puţin la fel de greu cum a fost cel de azi. Dacă vom câştiga cu Kosovo probabil că vom gândi din nou pozitiv. Kosovo n-a ieşit niciodată din calculele calificării pentru că eu ştiu ce valoare are. Şanse sunt în continuare, suntem pe loc calificabil. Dacă facem comparaţie cu ceea ce s-a întâmplat în Liga Naţiunilor putem spune că jocul nu s-a îmbunătăţit prea tare, dar măcar rezultatele sunt altele”, a mai afirmat Edward Iordănescu.

În urma partidelor disputate sâmbătă, în clasament conduce Elveția cu 11 puncte, fiind urmată de România (9), Israelul (8), Belarus (4), Kosovo (4) și Andorra (2).
Următoarele jocuri vor avea loc în data de 12 septembrie, respectiv România-Kosovo, Israel-Belarus și Elveția-Andorra.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.