Neregulile din spitalele romanesti

Neregulile din spitalele romanesti

0 57

Ministerul Sanatatii raporteaza neregulile descoperite in spitale in timpul inspectiei efectuate in luna aceasta.
Acestia au dorit sa afle daca managerii spitalelor au indeplinit indicatorii de performanta, conform unei metodologii specifice.
In fiecare judet a fost instituita o comisie formata din reprezentantii ASP, numiti prin ordin de ministru a inceput verificarea documentelor depuse de manager, care a discutat si cu managerul si a intocmit dosarul preliminar de evaluare.
In multe dosare exista neconcordante intre documentele justificative depuse de manager si valorile indicatorilor de performanta calculati si raportati de acesta, urmare a modificarilor prevederilor bugetare – alocari suplimentare si necorelarea prevederilor din contracte.
Astfel, s-a descoperit ca din cei 60 % manageri evalua?i, aproape jumatate aveau neconcordante in dosare, ceea ce a dus la acordarea unor calificative discutabile.
Ceea ce este extrem de interesant din acest comunicat dat publicitatii de Ministerul Sanatatii este solutia si concluzia la care au ajuns inspectorii: „Analizand acesta situatie, am decis ca indicatorii de preformanta sunt prea exigenti pentru primul an de activitate, an in care o pondere mare a avut „mostenirea” primita la investire.”
Asa ca au decis prelungirea termenului pentru finalizarea procesului de evaluare a managerilor de spital pana la 30 aprilie 2008.
Ministerul s-a gandit deja cum sa imbunatateasca performanta angajatilor sai. Astfel ca acestia vor frecventa obligatoriu, un curs de management, de minim 3 luni, la Scoala Nationala de Sanatate Publica si Management Sanitar. Acestia vor primi mai mult de o sansa, astfel incat cei care vor obtine doar calificativul satisfacator vor fi mentinuti in functii vor fi inclusi intr-un curs suplimentar specific.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.