Nereguli in piata agroalimentara Bartolomeu

Nereguli in piata agroalimentara Bartolomeu

0 166

Potrivit directorului CJPC, Marius Dunca, „multi dintre vanzatorii controlati nici nu aveau verificarea metrologica a cantarelor. Mai mult, o parte nu avea nici macar cantare, fapta pentru care risca amenzi intre 1.000 si 10.000 de lei. Mai mult, s-au gasit la fata locului si cantitati importante de alimente alterate”.

Caci comerciantii au fost surprinsi fara certificate de producator, fara acte de provenienta a marfii, fara cantare, fara preturi afisate si cu marfa alterata.
Asa i-au gasit ieri inspectorii de la Protectia Consumatorului (CJPC), de la Directia Agricola si jandarmii insotitori pe unii dintre comerciantii din piata agroalimentara din Bartolomeu. Prinsi cu mata-n sac, vanzatorii au inceput sa caute repede scuze, care, insa, n-au þinut, amenzile fiind usturatoare. De altfel, in numai o ora s-au strans, din sanctiuni, cateva mii bune de lei.

Brasovenii care se aprovizioneaza din respectiva piata recunosc ca atunci cand ajung acasa isi cantaresc produsele – oare acele cantare de acasa sunt verificate metrologic? – si ca atunci cand cumpara cantitati mai mari se asteapta sa gasesca si bunuri alterate.
Problemele, sustin reprezentantii CJPC, pleaca si de la administratorul pietii, care nu are un plan clar al locurilor de vanzare sau al comerciantilor.
Se spera ca, prin asemenea controale, sa se ajunga la o asanare a pietelor agroalimentare de acei bisnitari care arunca o lumaina urata asupara tuturor celor care vand in asemenea piete.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.