Nereguli în paşaportul biologic al Simonei Halep

Nereguli în paşaportul biologic al Simonei Halep

1 46

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, fostă numărul unu mondial, suspendată din luna octombrie pentru o încălcare a regulamentului antidoping, este, din nou, în centrul atenției. Și de data aceasta este vorba despre ceva ce nu îi face onoare, situație care alimentează suspiciuni despre voința unor persoane sau entități de a-i provoca mult rău. Acum, este pe tapet un caz legat de ‘nereguli‘ în datele paşaportului său biologic, a anunţat vineri autoritatea antidoping din tenis, citată de AFP.
,,Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de o altă încălcare separată a Programului antidoping din tenis, în legătură cu nereguli în paşaportul său biologic de sportiv (ABP)”, scrie instanţa într-un comunicat de presă.
Halep, campioană la Roland Garros în 2018 şi la Wimbledon în 2019, este suspendată provizoriu din octombrie anul trecut, după ce a fost testată pozitiv la roxadustat în timpul US Open, în august 2022.
Această moleculă interzisă stimulează producţia de globule roşii şi este interzisă de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA). Halep riscă până la patru ani de suspendare în primul caz, conform AFP.
Într-o declaraţie difuzată vineri seară pe contul său de Instagram, jucătoarea în vârstă de 31 de ani spune că ‘trăieşte cel mai negru coşmar’ din viaţa sa de la anunţul suspendării, pe 7 octombrie, şi denunţă o formă de ‘hărţuire‘ din partea ITIA, pe care o acuză că a încercat să ‘demonstreze că sunt vinovată de ceva ce nu am făcut niciodată‘

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.