Nereguli alimentare in zona Bartolomeu- Brintex

Nereguli alimentare in zona Bartolomeu- Brintex

0 129
Chiosc fara autorizatie, gogosi preparate direct pe tejghea, parizer expirat si bulion cu mucegai. Sunt neregulile gasite de inspectorii de la Protectia Consumtorului la magazinele din zona Bartolomeu- Brintex. Agentii economici au fost invitati la sediul institutiei sa dea explicatii si risca amenzi de pana la 50.000 de lei pentru neregulile constatate.
Inspectorii Comisariatului Judetean al Protectiei Consumtorului au descins miercuri in cateva chioscuri si magazine alimentare din zona Bartolomeu pentru a verifica  respectarea normelor de igiena si pastrare a alimentelor. Neregulile au aparut chiar de la inceputul actiunii.
îUn alt chiosc unde se prepara kurtos kolacs a fost descoperit fara autorizatie de functionare iar normele de igiena lasau si ele de dorit.
In plus chiar daca pe afisul de prezentare kurtosul are 200 sau 400 de grame, in realizate produsele cantareau mult mai putin. Normele de igiena au fost total ignorate in unitatile de alimentatie verificate. Pe langa gresia sparta de pe podea sau depozitarea incorecta a veselei, aluatul din care se prepara gogosile era framantat direct pe tejghea in geam langa dozele de suc. Toti patronii acestor unitati au fost invitati sa dea explicatii inspectorilor CJPC si mai ales sa remedieze neregulile daca isi doresc sa functioneze in continuare. Masurile impotriva lor merg de la avertisment pana la amenda de 50.000 de lei.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.