Nepasarea puterii are un cost – pierdem patru miliarde de euro din...

Nepasarea puterii are un cost – pierdem patru miliarde de euro din banii europeni

0 370

Nu va fi imposibil sa vedem care sunt practic pierderile produse societatii romanesti de catre Regimul Basescu. Daca ne referim  doar la fondurile puse la dispozitie de catre Uniunea Europeana pierderile pot depasi 10 miliarde si se pare ca aceasta intr-o evaluare optimista. România va pierde doar patru miliarde de euro din fondurile europene aferente perioadei 2007 – 2013 dacă ajunge la o absorbție de 80%, ceea ce ar presupune o creștere cu 23 de procente în următoarele trei luni, a declarat de curand,  ministrul Eugen Teodorovici. In realitate ministru recunoaste ca pierderile sunt cu mult mai mari, fiind imposibil de recuperat nerealizarile din anii precedenti.
„Din păcate, România va pierde foarte mulți bani la finalul acestui ciclu financiar. Această pierdere are multe efecte negative. Proiectele nefinalizate trebuie finanțate din două surse: fie din noul exercițiu financiar 2014 — 2020, fie din bugetul de stat”, a explicat Teodorovici.
Mai mult, chiar, ministrul s-a arătat sceptic și pentru viitor, atenționând că România riscă „un parcurs similar” şi în perioada de programare 2014-2020.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.