NEPASARE DE NEINTELES

NEPASARE DE NEINTELES

0 125

NEPASARE ?DE? NEINTELES


?


A batut iarna la usa cu niste fulgi de zapada care au umplut cu zloata carosabilul brasovean. Ceva normal pentru acest anotimp.


Anormal este faptul ca cei pusi sa mature prin oras au infundat, in dorul lor de munca, si mai mult gurile de scurgere de la marginea carosabilului. Ca aceste guri de canal ar trebui sa fie curatate si intretinute de cei de la Vectra sau Urban, sau ca ele trebuiesc mentinute in stare de functionare de oamenii cu canalele, nu stiu. Eu cred ca nu este important sa stim cine le are in grija. Important este ca prin ele sa se poata scurge apa care, in multe locuri, s-a adunat in balti greu de trecut fara cizme de santier.


Anormal mi se pare si faptul ca asfaltarea de dupa reparatii a drumurilor este facuta in dorul lelii, prezentand multe denivelari in care, pe o vreme cum este cea din ultimele zile si care va ‘ functiona ‘ cateva luni bune, se formeaza deasemenea balti. Doriti exemple ? Le gasiti pe mai toate strazile si bulevardele asfaltate in aceasta vara. Receptionerul lucrarilor nu a vazut aceste lucruri ? Sau a semnat procesul verbal de receptie la carciumioara din colt ?


Si anormal mi se pare comportamentul multor soferi – profesionisti sau amatori in masini de lux – ?care ignora bunul simt si nici in cot nu-i doare ca, trecand prin asemenea balti, stropesc din cap pana in picioare pietonii aflati pe trotuar.


Asta e starea romanului la inceput de secol XXI.


Bravos, natiune !


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.