Nemultumirile camionagiilor

Nemultumirile camionagiilor

0 62

Ieri au avut loc in principalele orase din tara demonstratii ale camionagiilor, care nu au mai putut rabda sa plateasca tot felul de biruri, in schimb conditiile de lucru inrautatindu-se tot mai mult.
Inca din ianuarie ei au depus la Guvern un memoriu cu 22 revendicari, memoriu ramas fara raspuns.
Principalele nemultumiri sunt legate de taxa pentru rovinieta, cea pentru fiecare camion in parte, accizele de la carburanti, dar si conditiile de munca, in sensul ca starea drumurilor este catastrofala, cu toate ca accizele la carburanti ar trebui folosite la repararea drumurilor, ceea ce nu se intampla.
Tot legat de carburanti este relatia pret/calitate:pretul este cel mai mare din Europa, iar calitatea cea mai proasta.
Mai nemultumeste si taxa de inmatriculare, care se cere a fi desfiintata pentru autovehiculele posedand euro 4 si 5.
Acestea sunt doar cateva din nemultumirile transportatorilor, care, prin meseria lor, nu au o viata usoara, tot pe drumuri si departe de familie. De aceea au si demonstrat in felul lor specific si impotriva marinarului-sef al tarii, care, ca fost ministru al transporturilor – cum de fapt si ca presedinte de tara – stie doar sa ceara si sa minta, fara sa dea nimic in schimb, si impotriva primului motociclist, care, in cei patru ani de guvernare, nu s-a gandit la importanta infrastructurii, dovada stand lentoarea si calitatea lucrarilor din toata tara,
Candva circula o zicala, care poate da de gandit si astazi: oameni buni, oameni rai si soferi, solidaritatea acestora din urma fiind cunoscuta in toata lumea. Si asemenea oameni este bine sa nu ii nemultumesti prea tare si fara temei, caci ei stiu sa sparga buba daca le ajunge cutitul la os.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.