Nemtii investesc in trenuri europene la Sibiu

Nemtii investesc in trenuri europene la Sibiu

0 100

Ca un adevarat oras european care se respecta, Sibiul ar putea avea de luna viitoare un tren regional care va circula doar pe rutele Sibiu-Cisnadie, Sibiu-Ocna Sibiului si Gara Sibiu–Aeroport Sibiu. Acest proiect ar putea fi viabil cu ajutorul dat de catre Clubul Economic German Transilvania.
Concret, peste putin timp multi sibieni vor fi mai fericiti. Spunem asta pentru ca de la jumatatea lunii viitoare, sibienii care locuiesc in Cisnadie, Ocna Sibiului ori lucreaza in zona industriala Vest sau vor sa calatoreasca cu avionul, ar putea avea la dispozitie un nou mijloc de transport, rapid si modern. Clubul Economic German Transilvania a decis sa investeasca in primul tren regional, realizat cu investitie privata, care sa lege puncte importante din Sibiu intre ele. Trenul particular va lega aeroportul si Zona Industriala Vest de gara orasului, dar si Sibiul de Cisnadie si Ocna Sibiului.
„Prin punerea in practica a acestui proiect, regiunea Sibiu poate fi data ca un exemplu de transport regional modern si atractiv. Avem nevoie de un mijloc de transport fiabil si independent de traficul stradal, cu care angajatii s? ajunga punctual si in siguranta la locul de munca. Atat Zonele Industriale Vest si Est, cst si zona industriala ZIOS si Zona Industriala Cisndie se afla in vecinatatea caii ferate existente”, spun promotorii ideii. Prima cursa, care va fi de prezentare, va avea loc in 15 octombrie, odata cu inaugurarea parcului Industrial ZIOS din Ocna Sibiului.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.