Nemtii fac caterinca de noi

Nemtii fac caterinca de noi

0 98

Revista germana „Der Spiegel” a publicat recent un material despre ciudatele exemplare din menajeria politica din Romania, cu referire la candidatii pentru Bruxelles. Iar din galeria cu minuni nu puteau lipsi Elena Basescu si Gigi Becali, numiti de ziaristii germani „Paris Hilton a Romaniei“ si „Ciobanul din Carpaþi“.
In titlu, articolul face referire la buzele Elenei Basescu, aratand de ce par apetisante: „Buze pline, latex si sange albastru“. Dupa care o ia pe fatuca in baloane:”„Elena are deja la activ o perioada petrecuta la Bruxelles ca stagiara la unul din europarlamentarii din partidul tatalui ei. Doar tati este presedintele Romaniei!“, scriu autorii articolului.
Revista o prezinta pe EBA drept „un fotomodel cu par lung si buze pline, party girl cunoscuta pentru aventurile ei romantice, cu un renume de Paris Hilton a Romaniei“.
Dupa care baietii cei rai de la „Der Spiegel” arata ce stiu si vad romanii de mult: „Desi a fost criticata ca n-ar avea intelectul necesar pentru a-si reprezenta tara in Parlamentul European, tatal ei spune ca e mult mai desteapta decat se crede“.
Eleganti, oamenii de la binecunoscuta revista germana, care nu o fac direct proasta, ci o „mangaie” la intelect cu degetul aratator.
Iar despre Becali, revista germana scrie ca se trage dintr-un cioban din Carpaþii Orientali, caracterizandu-l la obiect:
„Becali se simte nascut pentru a conduce“, arata jurnalistii germani, citandu-l pe latifundiarul din Pipera, care a spus ca va fi „un domnitor batran si intelept“, cu referire la basmele populare.
Articolul mai aminteste si de episodul arestarii lui Becali, cand acesta a stat timp de doua saptamani la „mititica” pentru sechestrare de persoane, dupa ce bodyguarzii sai au prins trei hoti care-i furasera masina, cu tot tacamul stiut.
Si uite cum apreciaza nemtii fauna noastra politica! Dar poti sa te superi pe ei? Nu arata decat adevarul, fara exagerari, ci asa cum este el perceput. Sa ne mai miram ca Occidentul ne priveste de sus si ne incaleca?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.