Nemtii cu ochii pe EBA

Nemtii cu ochii pe EBA

0 87

Elena Basescu, fiica presedintelui Romaniei, cu o experienta politica modesta, se bazeaza pe filialele de partid ale tatalui sau pentru a castiga alegerile, in timp ce partidul concurent al PDL, PSD, a recurs, cel mai probabil, la cumpararea de voturi la recentul scrutin europarlamentar – asa comenteaza televiziunea germana ARD recentele alegeri din Romania.
Jurnalistii germani comenteaza ca fiica lui Traian Basescu, un fost model in varsta de 29 de ani, a avut o cariera fulminanta in politica, facand rapid pasul de pe podiumul de moda la presedinte al organizatiei de tineret a PD-L si, acum, europarlamentar.

Comparata cu Nicu Ceausescu
„Taticul face totul sa fie posibil” – comenteaza ARD, citandu-l pe jurnalistul Dan Tapalaga, care sustine ca „Pentru fiica presedintelui, care a candidat ca independenta, a fost pusa in miscare o veritabila masinarie de partid”.Elena Basescu este comparata, de altfel, de Dan Tapalaga, cu Nicu Ceuasescu, cel mai rasfatat fiu al fostului cuplu dictatotial al Romaniei: „Comparatia cu Nicu Ceausescu este la indemana. Elena Basescu, printesa rasfatata, este sustinuta de nomenclatura de partid, dar lucrurile nu se opresc aici. Partidul este dispus chiar sa se jertfeasca pentru ea, intr-un moment critic.”

Voturi cumparate?
Jurnalistii germani riau povestea candidaturii EBEI, care a parasit PD-L pentru a candida ca independenta, iar, in seara scrutinului, imediat dupa incheierea acestuia, a revenit in PD-L, unde a fost primita cu bratele deschise. Procentele obtinute in alegeri de fiica presedintelui a facut ca PD-L sa castige la mustata alegerile in fata PSD, care, fara scorul electoral obtinut de fiica presedintelui, se afla in fata PD-L, cu un mandat in plus.
ARD scrie ca, daca PD-L s-a folosit de EBA pentru a depasi PSD in alegeri, iar EBA de PD-L, pentru a obtine voturi, in schimb, PSD ar fi obtinut voturi contra cost.

Ziaristii germani scriu despre doua reportere sub acoperire de la o publicatie romaneasca, care s-au dat drept ajutoare de campanie ale PSD, carora un reprezentant al social-democratilor le-a explicat ce au de facut: „Iata cum procedam. Primiti 12 euro (echivalentul a 50 de lei) pentru fiecare cetatean pe care il aduceti la vot. Totul este legal. E ca un fel de campanie electorala. In loc sa dam tricouri sau altceva, noi dam bani”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.