Nelu Iordache cu acuzatii de delapidare, fals in inscrisuri, spalare de bani...

Nelu Iordache cu acuzatii de delapidare, fals in inscrisuri, spalare de bani si inselaciune, saltat de mascatii la DIICOT.

0 403

Omul de afaceri Nelu Iordache este audiat joi dimineata la DIICOT. El este suspectat de evaziune fiscala si sparalare de bani. Prejudiciul se ridica la 13 milioane de lei, transmite Digi24.

Basistul Nelu Iordache, inca un „rege al asfaltului”, pe drumurile Justitiei
„Am fost martor citat in dosar, e o chestiune veche din 2011. Sunt cumparator final. Nu am facut achizitia de marfa”, a spus Iordache jurnalistilor Digi24, cand a fost luat joi dimineata direct de acasa.
In acest dosar au fost facute 37 de perchezitii si sunt 33 de persoane suspecte.
Nelu Iordache numit „regele asfaltului”, controleaza firma Romstrade si este unul dintre marii beneficiari ai contractelor cu statul. El a fost trimis in judecata de DNA in 26 aprilie 2013, sub acuzatiile de delapidare, fals in inscrisuri, spalare de bani si inselaciune. Cateva elemente din dosar, asa cum au fost formulate de catre DNA:NELU IORDACJE
  • Inculpatul Nelu Iordache, in calitate de administrator al firmei SC ROMSTRADE SRL, a schimbat, fara respectarea prevederilor legale, destinatia sumei de 25.000.000 lei, bani incasati in vederea proiectarii si executiei lucrarilor la primul tronson din autostrada Nadlac – Arad, lucrarea fiind finantata in proportie de 85% din fondul de coeziune al Uniunii Europene.
  • Cea mai mare parte, si anume 9.724.780 lei din suma destinata pentru constructia autostrazii, a fost folosita pentru achitarea unor datorii ale societatilor in care era direct interesat, plati facute in baza unor contracte ce nu au legatura cu derularea contractului pentru autostrada.
  • O alta parte din bani, si anume 9.861.000 lei, au fost retrasi in numerar cu scopul declarat al achizitiei de terenuri, in baza unor antecontracte de vanzare cumparare fictive. Inculpatul Iordache Nelu a falsificat personal 7 dintre aceste contracte.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.