Negoita renunta

Negoita renunta

0 61

Sin u se stie daca o face de buna voie, din interes pentru scumpa tarisoara sau obligat de tata-socru, cel care, din umbra peronului de la Cotroceni, l-a logodit cu o Romanie ajunsa cam pe Centura.
Astfel, Negoita isi depune in dimineata aceasta mandatul de premier, intorcandu-se la treburile de primar de sector.
Premierul desemnat va sustine in aceasta dimineata o declaratie de presa, la ora 9,00. Cel mai probabil acesta va renunta la mandatul incredintat de Traian Basescu.
In condisiile in care presedintele Traian Basescu a convocat pentru astazi consultari la Cotroceni cu partidele politice, minoritatile nationale si independentii pe tema formarii unui viitor guvern si deblocarii crizei politice, soarta Guvernului Negoita – cel care nu a apucat sa fie supus dezbaterii si votului Parlamentului – pare pecetluita. Cel mai probabil premierul desemnat Liviu Negoita va anunta astazi ca va renunta la mandat, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Victoria la ora 9,00.

De altfel, era clar ca actuala formula guvernamentala Liviu Negoita nu mai era de actualitate. A spus-o chiar recent premierul Emil Boc, intr-o emisiuneTV. Pedelistii au negociat in ultimele zile cu UDMR, minoritatile nationale si grupul independentilor, iar gratie ultimelor dezertari din PSD si PNL, in aceasta formula ar avea in Parlament majoritatea necesara trecerii unui guvern. Un total de 240 de parlamentari, in conditiile in care minimul necesar era de 236.

Democrat-liberalii au invitat si PNL la negocieri, unele care se vor desfasura azi la Palatul Parlamentului, insa sansele ca cele doua formatiuni sa se inteleaga par mici, deoarece liberalii pretind sefia Guvernului pentru Crin Antonescu sau varianta unui premier independent, in timp ce pedelistii nu vor sa renunte in ruptul capului la acest scaun. Si prin diferite voci lanseaza variante. Una aflata pe buzele mai multor lideri este Emil Boc. Cel care merita o reparatie morala, dupa cum afirma vicepresedintele PD-L Ioan Oltean.
Sa ne amintim cum urma sa arate Guvernul Liviu Negoita, care a trimis Parlamentului, pe 9 noiembrie, lista cu ministri propusi.
Lista Guvernului Negoita era urmatoarea: Administratie si Interne – Gabriel Oprea, Agricultura – Valeriu Tabara, Externe – Bogdan Aurescu, Economie si Comert – Adriean Videanu, Dezvoltare si Turism – Vasile Blaga, Finante – Gheorghe Pogea, Transporturi si Comunicatii – Radu Berceanu,. Sanatate – Anton Cristian Irimie, Aparare – Mihai Stanisoara, Mediu – Sulfina Barbu, Cultura – Theodor Paleologu, Educatie, Cercetare, Tineret si Sport – Daniel Funeriu, Justitie – Catalin Predoiu, Munca – Mihai Seitan.
PNL si PSD au blocat insa discutarea formulei guvernamentale in Parlament, pe de o parte din cauza apropiatelor alegeri, cu respectivele sperante, pe de alta parte si pentru faptul ca greii acestui nou govern ramaneau cei bagati deja, prin motiune, la lada de gunoi.
Oricum, renuntarea de astazi a lui Negoita nu este un gest de curaj si demnitate, ci un gest la porunca din Dealul Cotrocenilor

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.