Negocierile de la Kraft Foods Brasov se reiau pe 27 ianuarie 2009

Negocierile de la Kraft Foods Brasov se reiau pe 27 ianuarie 2009

0 158

Chestiunea mutarii fabricii de ciocolata Kraft Foods Romania din Brasov undeva in Bulgaria pare sa se afle inca in stadiul de procesare, dat fiind faptul ca negocierile dintre angajati si angajatori sunt departe de a se fi incheiat.
In consecinta discutiile in contradictoriu urmeaza fi reluate pe 27 ianuarie. Pana acum, cele doua parti au avut doua runde de negocieri, care nu s-au soldat cu niciun rezultat.
Salariatii incearca sa obtina cat mai mult din aceasta despartire si cer un pachet compensatoriu, dat fiind faptul ca vor fi disponibilizati. Din pacate, conducerea companiei este hotarata sa nu cedeze acestor presiuni si le va oferi fostilor angajati doar compensatiile prevazute in contractul colectiv de munca.
Lacklan Grave, general manager al Kraft Foods Romania, este acuzat de brasovenii angajati ai firmei ca este un australian care nici macr nu cunoaste care este salariul mediu din Brasov.
„Desi pana in acest moment conducerea companiei a mentionat in repetate randuri ca a ajuns la limita bugetului alocat acestui proiect, ba chiar l-ar fi si suplimentat, Grave a specificat clar in cadrul intalnirii ca oferta lor este una corecta, ca inca nu au ajuns la limita bugetului alocat, dar ca nici nu intentioneaza sa foloseasca intregile sume alocate”, se arata intr-un comunicat al reprezentantilor salariatilor
Aproape 500 de angajati ai Kraft Foods vor fi trimisi in somaj anul acesta, reprezentantii companiei anuntand ca isi muta productia in Bulgaria. „Businessul merge foarte bine in Romania, dar locatia nu ne putea permite extinderea capacitatilor de productie”, a explicat Doina Cavache, Corporate Affairs Manager.
Sindicalistii sunt nemultumiti de contractul colectiv de munca, potrivit caruia vor primi sase salarii brute (pentru o vechime in munca mai mica de 20 de ani) sau noua salarii brute (peste 20 de ani de vechime).
Primul atelier de dulciuri Kraft Foods a fost infiintat in 1899. Fabrica de prajituri „Hess” a supravietuit celor doua razboaie mondiale si a inceput sa se extinda incepand din 1921. Din 1954 dulciurile se fac la „Dezrobirea”. In 1994, Kraft Foods a achizitionat fabrica brasoveana, investind peste 28 milioane de dolari.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.