Negocieri in Turcia pentru dezvoltarea unor proiecte

Negocieri in Turcia pentru dezvoltarea unor proiecte

0 107
S-a dus vremea cand in comisiile economice mixte, romano-turce, se analizau si stabileau masuri pe o agenda din care nu lipseau rulmenti, camioane sau tractoare produse la Brasov. In urma cu mai putin de doua decenii realatiile romana-turce valoarau sute de milioane de dolari, din piese de schimd sau componente ce se asamblau pentru produse finite, tractoare , in Turcia.
Totul a devenit istorie, iar in locul uzinelor Tractorul Brasov (UTB) pare a se derula un proiect de locuinte, evident nu pentru cei care au lucrat pe platforma. Saptamana trecuta Ministrul Transporturilor ÅŸi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, alături de secretarul de stat, Valentin Preda, au efectuat o vizită oficială în Republica Turcia pentru dezvoltarea unor proiecte bilaterale. Vizita a avut loc în perioada 19-20 septembrie, la invitaÅ£ia ministrului turc al Transporturilor, NavigaÅ£iei ÅŸi ComunicaÅ£iilor, Binali Yildirim. 
În cadrul întâlnirii de la Ankara, oficialii celor două state au discutat aspecte importante ale cooperării bilaterale privind transportul fluvial ÅŸi maritim, transportul ÅŸi infrastructura rutieră, infrastructura feroviară, precum ÅŸi transportul aerian. 
Un punct de maxim interes l-a reprezentat suplimentarea autorizaÅ£iilor de 'terţă Å£ară' necesare operatorilor de transport marfă din România. În acest sens, partea turcă a făcut promisiuni că va analiza ÅŸi va găsi modalităţi de creÅŸtere a contingentului de autorizaÅ£ii necesare transportatorilor români. Toate acestea in conditiile in care turcii sunt cunoscuti si recunoscuti ca cei mai puternici “carausi” ai Europei.  
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.