Negocieri esuate, Emil Boc – sindicate!

Negocieri esuate, Emil Boc – sindicate!

0 77

Intalnirea de sambata, dintre premierul Emil Boc si reprezentantii sindicatelor s-a incheiat fara niciun rezultat, sindicatele anuntand la final ca nu renunta la protestele anuntate in perioada urmatoare, anunta Mediafax. Sindicalistii s-au intalnit, vineri, si cu ministrul Muncii, Ioan Botis, insa au anuntat, la finalul discutiilor, ca nu a fost luata nicio decizie in privinta revendicarilor lor si ca isi mentin calendarul de proteste.
Sindicalistii au sustinut, la finalul intalnirii cu Emil Boc, ca nu au obtinut decat „promisiuni care nu sunt legate de bani” si ca Guvernul ar intentiona sa inghete salariul minim pe urmatorii ani: „Am constatat o lipsa de responsabilitate a Guvernului. Nu se doreste combaterea evaziunii fiscale. Vor sa inghete salariul minim pe urmatorii ani, ceea ce inseamna o stimulare a evaziunii fiscale, justificand ca nu au capacitate. In sectorul bugetar nu se vrea revenirea la salariile din 2009. Angajatii vor fi penalizati si in 2011”, a declarat Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa.
La randul sau, liderul Confederatiei Sindicale Democrate din Romania (CSDR), Ioan Baciu, a declarat ca premierul nu a vrut sa discute decat punctele care nu implica alocarea de bani, el angajandu-se insa ca tot ce inseamna legislatia muncii sa fie modificat si pus in concordanta cu ceea ce inseamna legislatia europeana.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.