Neculaie este cercetat sub control judiciar timp de 60 de zile

Neculaie este cercetat sub control judiciar timp de 60 de zile

0 423

Neculaie a fost retinut dupa aproape 10 ore de audieri si condus in arest, pentru ca vineri sa fie prezentat magistratilor Tribunalului Brasov cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Au urmat alte ore foarte lungi, si pentru acuzat dar si pentru jurnalistii care au asteptat pronuntarea. Decizia a venit abia sambata dimineata la ora 4, dupa alta repriza de 5 ore de audieri

Miliardarul Ioan Neculaie a fost retinut joi noapte pentru 24 de ore de catre procurorii Parchetului Tribunalului Brasov intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu estimat la 40 de milioane de lei. Tot in arest si-a petrecut noaptea si Florin Paunescu, fostul director economic al grupului Prescon.
In acelasi dosar a fost audiat, in calitate de martor, si fostul sef al Garzii Financiare Brasov, Vasile Bilinschi, suspectat de procurori ca l-ar fi ajutat pe Neculaie sa dea o aparenta de legalitate operatiunilor contabile ale firmelor sale.
Dupa ce a fost ridicat in jurul pranzului de la proprietatea sa de DN1 din zona Darste, o fosta vila dee protocol a lui Ceausescu, Neculaie a fost audiat aproape 10 ore la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov. Tot aici fusese adus si fostul director economic al grupului Prescon, Florin Paunescu, care a si fost retinut dupa mai putin de doua ore de audieri. neculaie retinut
La parchet a ajuns si fostul sef al Garzii Financiare Brasov, Vasile Bilinschi, actual sef al Oficiului pentru Jocuri de Noroc din cadrul ANAF, suspectat ca l-ar fi ajutat pe Neculaie sa dea o aparenta de legalitate suveicii creata de acesta din urma pentru a scoate ilegal din firmele pe care le controleaza bani proveniti din vinzarea de jucatori sau a drepturilor de televizare ale unor meciuri sustinute de echipa FC Brasov.
Daca impotriva lui Bilinschi, audiat in calitate de martor, procurorii nu au luat nicio masura, Neculaie a fost retinut dupa aproape 10 ore de audieri si condus in arest, pentru ca vineri sa fie prezentat magistratilor Tribunalului Brasov cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.
Au urmat alte ore foarte lungi, si pentru acuzat dar si pentru jurnalistii care au asteptat pronuntarea. Decizia a venit abia sambata dimineata la ora 4, dupa alta repriza de 5 ore de audieri. Magistratii Tribunalului au decis ca Neculaie sa fie cercetat sub control judiciar timp de 60 de zile.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.