Necazurile lui Basescu

Necazurile lui Basescu

0 94

Da, uite ca are si Traian Basescu necazurile si dezamagirile sale, chit ca se afla cocotzat taman in plopul cel mai inalt. O fi vrand el sa faca acolo pe gabierul, dar gabia se clatina din ce in ce mai amarnic si tinde sa-l arunce intr-o mare cu foarte multi rechini, chiar si din cei vopsiti portocaliu.
Ceea ce urmeaza sa va prezint seamana cu un fel de decalog. Dar cat de departe este el fata de cel stabilit de Dumnezeu, deci fiind sacru! Basescu insa se vaieta ca o javra careia i s-a luat osul, si asta nu o face acasa, in Romania, ci in Franta, in fata celor din diaspora, carora li s-a „confesat” ca sa stoarca lacrimi de mila, de care sa fie agatate voturi.
1. „Multi dintre dumneavoastra ati sustinut o alta solutie decat cea de stanga. Cred ca, prin solutia politica pe care am gasit-o in luna decembrie, pe multi dintre dumneavoastra v-am dezamagit. Sa stiti ca m-am dezamagit si pe mine insumi“, le-a spus luni Traian Basescu membrilor comunitatii romanesti din Paris.
Este cea mai noua dintre „dezamagirile” sefului statului si ea vine la doar sase luni dupa ce, la instalarea Cabinetului Emil Boc, seful statului declara ca „in sfarsit, imi vad visul cu ochii: un guvern desemnat de o ampla majoritate parlamentara“. Dezamagirea de luni a presedintelui Basescu face parte dintr-o suita mai mare, care a inceput la scurt timp dupa instalarea sa la Palatul Cotroceni. Iata-le intr-o ordine aleatorie.
2. Theodor Stolojan l-a dezamagit pe Basescu pentru ca a refuzat sa preia mandatul de premier al guvernului PDL-PSD, desi fusese nominalizat.

3. Lavinia Sandru l-a dezamagit si ea pe seful statului, care nu a ezitat sa o trimita rapid „pe centura politicii“, de parca el ar fi mai breaz.

4. Alta „dezmãgire” a venit tot din PD si s-a numit Cozmin Gusa. Apropiatii lui Basescu spun ca el s-ar fi suparat pe Gusa pentru ca acesta continua sa ii spuna pe nume, adica „Traiane“, si dupa ce a ajuns seful statului.

5. La capitolul „dezamagiri prezidentiale” poate fi trecuta si familia Saftoiu. Claudiu Saftoiu a fost schimbat de Basescu de la SRI, iar Adriana Saftoiu a plecat singura, putin mai tarziu.

6. In PD-L s-a vorbit ca o mare dezamagire pentru Basescu a fost faptul ca Vasile Blaga nu a reusit sa castige alegerile din 2008 pentru Primaria Capitalei.

7. La fel de dezamagit a fost si de faptul ca Videanu a refuzat sa mai candideze pentru un nou mandat la Primaria Capitalei.

8. Lideri ai PD-L au relatat ca seful statului si-ar fi declarat dezamagirea ai in legatura cu intelegerea dintre partidul sau de suflet si PRM, in toamna trecuta, pentru funcþia de vicepresedinte al Senatului.

9. Nici Uniunea Europeana nu a scapat de dezamagirea presedintelui Romaniei. Conform unui raport al Ambasadei Austriei, Basescu si-a exprimat dezamagirea dupa ce Bruxelles-ul s-a aratat dezinteresat fata de transportul de petrol din zona caspica.

10. In general, pe Traian Basescu l-a dezamagit profund intreaga clasa politica, despre care a spus ca „este ca o zoaie pe un geam“. Se intelege, afara de „puisorii” sai pedelisti.

11. Viorel Pana, fost parlamentar PD, l-a dezamagit si el atat de mult pe Basescu, incat acesta nici nu a vrut sa-i aminteasca numele: „Refuz sa pronunt numele unui asemenea gunoi“.
La toate acestea s-ar mai putea adauga cateva, nu numai din trecut, dar si din viitor. Insa va las pe dumneavoastra sa trageti concluziile asupra nemultumirilor prezidentiale, adica a unui om echidistant in teorie, caci daca as face eu concluzionarea, ar fi ca trasul apei la closet.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.