Necazuri pentru bolnavii brasoveni

Necazuri pentru bolnavii brasoveni

0 59

Bolnavii din Brasov – si aici ma refer in special la cei cu venituri mici, foarte mici sau chiar fara – au dat temeinic de necaz. Dupa cum s-a anuntat, bolnavii brasoveni vor fi nevoiti de acum incolo sa plateasca medicamentele la pret intreg cand se duc sa le cumpere de la farmaciile din municipiu..
Astfel, peste 50 de farmacii care au contract cu Casa Judeteanã de Asigurari de Sanatate nu mai elibereaza retete compensate si gratuite din cauza lipsei fondurilor.
O parte din farmacistii brasoveni declara ca nu au siguranta ca le vor fi decontate facturile, in cazul in care elibereaza medicamente pe astfel de retete. In plus, nici nu se stie in cat timp se va rezolva situatia, in asa fel incat bolnavii, mai ales cei cu venituri insuficiente, sa nu aiba de suferit.
Este o veste greu digerabila, cand tgandesti la cei bolnavi cronic, la care unele medicamente sunt absolut necesare pentru a mai ramane in viata. Si este de neinteles bataia aceasta de joc pe care o practica atat Guvernul, cat si Casa de Sanatate. Caci stai si te intrebi: unde ma-sa sunt toti banii care se dau drept bir – mai bine spus, care sunt retinuti din salariu – pentru sanatate? Si nu ar fi de mirare sa se auda tot mai des, la muribunzi, blestemul: dar-ar boala in nenorocitii astia!

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.