Necazuri cu ochii

Necazuri cu ochii

0 74

S-a constatat, in ultima vreme, ca tot mai multe persoane se plang de neplaceri la ochi.
Lasand la o parte boli cauzate de microbi si aparute la ochi datorita neglijarii unei minime igiene – pusul mainii murdare pentru sters la ochi in loc de a se folosi o batista – In ultimii ani tot mai multi au ajuns s se planga de oboseala ochilor, printre acestia si tot mai des, copiii. Sindromul este cauzat, in cea mai mare parte, de statul prea mult in fata ecranului calculatorului, cu sau fara treaba, stiindu-se ca, de pilda, diferitele jocuripe calculator pot deveni un viciu.
Dar, pentru ca acest rau pare inevitabil, iata si cateva remedii.
Este bine sa se faca o pauza de circa zece minute dupa fiecare ora petrecuta in fata calculatorului, sau chiar mai repede, daca ochii dau semne de oboseala. Cele zece minute de pauza pot fi folosite pentru o scurta iesire la aer curat, chiar si numai pe balcon sau in fata geamului deschis.
Se mai pot petrece si circa cinci minute intins pe spate si cu ochii inchisi, dupa cum un usor masaj poate fi binevenit.
Daca oboseala ochilor pricinueste neplaceri mai mari, se poate folosi aplicarea unor comprese cu ceaide musetel.
Acestea ar fi cateva recomandari ale specialistilor oftalmologi, care insa adauga ca, la cazuri mai grave, este bine ca persoana afectata de neplaceri, sa se prezinte la ei pentru consult, caci poate fi vorba si de o oarecare slabire a vederii si atuncea se indica trecerea la purtarea „bicicletei” pe nas, adica a ochelarilor, pentru ca prevenirea este mult mai usoara decat tratarea.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.