NEBUNIE MAGHIARĂ: Ungaria asteaptă scuze de la România, Serbia, Slovacia,Ucraina și Franta,...

NEBUNIE MAGHIARĂ: Ungaria asteaptă scuze de la România, Serbia, Slovacia,Ucraina și Franta, pentru “nedreptatea” de la Trianon!

Recent, János Lázár, șeful  de cabinet al Premierului Ungariei, revizionistul Viktor Orban, (adică cel care i-a atârnat in birou harta asa-zisei Ungaria Mare!) a făcut o serie de declaraţii  halucinante și revoltătoare în acelaşi timp mai ales ca nu au fost facute in nume propriu:
„Este timpul ca vecinii noștri și liderii Europei să recunoască și să-și adapteze politicile în consecință: națiunea maghiară este victima tratatului de laTrianon, și nu originarul și făptuitorul său.
Națiunea maghiară ar trebui să primească, dacă nu o reparaţie materială, cel puţin repararea morală a celei mai mari nedreptăți din istoria lumii”.(!!!)

Lectura discursului iredentist si fascistoid a numitului János Lázár,  publicat pe pagina oficială de internet a Guvernului de la Budapesta, atras atenţia prin tonul său ofensiv şi jignitor la adresa veicnilor Ungariei, care sunt totuşi aliaţii acestei ţări  în NATO şi UE ! Dl.  Lázár  ne dă şi lecţii de istorie, susţinând, că în urma tratatului de la Trianon, asa…peste noapte, din 320.000 km pătraţi şi 20 milioane locuitori, Ungaria Mare – de fapt ,o fantasma,o facatura artificiala „aranjata” chiar peste noapte in Cancelaria imperiala de la Wiena de catre un imparat senil – a rămas doar cu 93.000 km pătraţi şi 7 milioane locuitori.

„România a putut să obţină Transilvania şi Partium fără niciun merit şi niciun temei juridic”,statul slav din sud părţile sudice, iar Cehoslovacia din acea vreme partea de nord a ţării şi Transcarpatia. Astfel că în loc de state naţionale au fost create ţări multietnice pe ruinele Monarhiei” (traducere M.D.),

Evident, şeful de cabinet al premierului Viktor Orbán uită să spună că doar o treime din populaţia monarhiei maghiare era reprezentată de unguriiar restul populaţiei erau români, slovaci, sârbi, ruteni etc.Chiar şi între cele 7 milioane de unguri, teoretic doar o parte erau etnici unguri, pentru că în urma procesului de maghiarizare, devenit politică de stat după 1867, mulţi nemaghiari se declaraseră unguri la ultimul recensământ înainte de război. Culmea obrăzniciei este însă faptul că Budapesta aşteaptă scuze din partea Europei şi mai ales a vecinilor, pentru asa-zisa„nedreptate” de la Trianon ! 

„Prietenii şi cunoscuţii , străini veniţi de departe au înţeles deja ei înşişi că Trianonul a fost de fapt o vendetă etnică făcută prin mijloace administrative (!!) nu un Tratat de pace.  Că Trianonul nu a distribuit învingătorilor adevărul istoric, ci mai mult pământ: mine bogate, păduri întinse şi câmpii roditoare ungureşti.”
Trianonul nu a stopat, ci a menţinut războiul. La urma urmei, a fost ultima mare luptă a primului război mondial.  Ultima bătălie, în care ungurii fără arme au trebuit să apere cu mâinile legate la spate împotriva celor mulţi ceea ce a fost al lor de secole, în faţa lui Dumnezeu şi a omului.
Că Trianonul nu a adus pace Europei – şi de fapt lumii, ci un nou război. A făcut să fie inevitabil un nou cataclism, care a fost chiar mai distructiv decât primul, mai dureros şi mai iresponsabil.
Dictatul de la Trianon este fără îndoială o durere a Ungariei, dar este un păcat al întregii Europe şi o ruşine a întregii lumi occidentale. 
A fost şi rămâne… Rămâne faptul că în ultimii 100 de ani nimeni, niciodată, nu a cerut scuze Ungariei pentru Trianon”.

In inconstientza lui individul  vorbeşte despre scuzele aşteptate de la preşedintele României şi mai aşteaptă scuze de la preşedintele sârb şi chiar de la Emmanuel Macron, proaspătul preşedinte al Franţei!

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.