Nebunia Coronavirus: Germania relaxează restricțiile, exemplu urmat și de alte țări. La...

Nebunia Coronavirus: Germania relaxează restricțiile, exemplu urmat și de alte țări. La noi gargară!!

0 88

Multe magazine din Germania s-au redeschis, într-un prim pas al operațiunii de ieșire din carantină într-o țară în care epidemia cu noul coronavirus este ”sub control”, relatează afp.
Magazine alimentare, librării, distribuitorii de mașini… Majoritatea magazinelor cu o suprafața interioară de mai puțin de 800 de metri pătrați au putut să primească clienți încă de luni dimineață.
Acesta este primul pas de ieșire din izolare, cancelarul Angela Merkel intenționând astfel să restarteze economia care a intrat în recesiune în martie, o situație critică care ar trebui să continue câteva luni.

Declarație oficială, cu peste 140.000 de cazuri înregistrate oficial și un pic peste 4.000 de decese, pandemia este ”sub control și gestionabilă”, a spus ministrul Sănătății, Jens Spahn.
Germania intenționează să ridice gradual restricțiile puse luna trecută. Școlile și liceele se vor redeschide pe 4 mai. În Bavaria, landul cel mai afectat, școala este programată să înceapă cu o săptămână mai târziu.
Ministerele regionale ale Educației trebuie să prezinte măsuri până pe 29 aprilie pentru a se asigura că elevii respectă o distanță rezonabilă unul de altul, prin reducerea numărului de elevi dintr-o clasă și din grupurile de învățare.
De asemenea, Germania extinde interzicerea grupurilor de mai mult de două persoane în spații publice, cu excepția familiilor. Distanța minimă de 1,5 metri va fi de asemenea menținută.
În timp ce frizeriile se vor redeschide pe 4 mai, saloanele de tatuaj rămân închise.
Spațiile culturale, barurile și restaurantele – cu excepția celor de livrare acasă, terenurile de sport de asemenea rămân închise.

Alte țări europene urmează exemplul german
Croația a anulat parțial interdicția de călătorie pe teritoriul țării începând de duminică la miezul nopții (22:00 GMT), conform anunțului făcut de ministrul de interne Davor Bozinovic, transmite dpa, citată de Agerpres. „Majoritatea punctelor de control ale poliției cu care ne-am obișnuit vor dispărea la miezul nopții”, a declarat ministrul croat pentru Nova TV. Începând de luni oamenii vor putea călători în mod liber în cantoanele lor, a adăugat Bozinovic. Croația este împărțită în 20 de cantoane, amintește dpa.

Cehia începe relaxarea restricțiilor; începând de luni prima etapă a relaxării carantinei impusă în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Piețele fermierilor, reprezentanțele auto și unele mici afaceri se pot redeschide pentru prima dată de pe 12 martie, relatează BBC. Președintele Cehiei, Milos Zeman, a declarat că granița țării ar trebui să rămână închisă pentru un an pentru a preveni un val al cazurilor de coronavirus.

Norvegia, creșele și grădinițele s-au redeschis luni în Norvegia, unde epidemia provocată de noul coronavirus pare a fi sub control, fiind un prim pas spre o ridicare treptată a restricțiilor în regat, potrivit AFP.

La noi garară! Apostolii luptei cu virusul COVID 19, Cerel și Rafira, ne țin sub un duș de clăbuci verbali de aproape două luni. În fiecare an, în România, mor puțin peste un sfert de milion de persoane (undeva între 250-260.000). Cei mai mulți mor din cauza tumorilor, urmați de boli ischemice ale inimii și de cele cerebro-vasculare. Pentru a vedea gargara oficială comparați presiunea mediatică pentru vaccinare din 2019, cănd se murea zilnic, la știri, oameni cu alte boli grave de… gripă. Acum se moare de CORONAVIRUS (pentru care trebuie vaccinată toată planeta). S-a ajuns să se spună, prin gazetele on-line bine direcționate că, în prezent, numărul mediu zilnic al decedaților de coronavirus îl egalează pe cel al celor morților ca urmare a diabetului și depășește ca frecvență pe cel datorită… tuberculozei. Se știe că în Europa și chiar în România, tuberculoza este eradicată de câteva decenii.
Oare cine-i mai oprește!

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.