Neamțul ajuns primar al Timișoarei, Dominic Fritz vrea să rămână un simplu...

Neamțul ajuns primar al Timișoarei, Dominic Fritz vrea să rămână un simplu userist!

1 44

După dezvăluirile Inpolitics, primarul Fritz iese din cursa pentru șefia USR!

La o zi după ce Inpolitics a atras atenția că alegerea primarului Timișoarei, Dominic Fritz, drept președinte al USR, conform intenției anunțate de el, ar crea o situație fără precedent, el neavînd cetățenie română, edilul a decis să abandoneze cursa.

Conform G4Media, Fritz i-a anunțat pe grup pe colegii săi de partid că nu va mai candida la șefia USR, deși intenționa să construiască „o formulă unificatoare pentru că ultimul lucru de care avem nevoie este și mai multă dezbinare”. Fritz fusese anunțat de Cătălin Drulă ca fiind cel mai potrivit pentru a prelua președinția USR.
„Ce mă alimentează în acest proces nu este ambiția mea personală – tot ce voiam să câștig, am câștigat deja duminica trecută – ci simțul datoriei pentru un partid în care mă simt acasă și de care România are nevoie. Vă mulțumesc pentru cele multe mesaje și telefoane din ultimele zile, pentru încrederea și încurajările voastre” a spus Dominic Fritz.

Inpolitics a atras atenția că, potrivit legislației din România, cetățenii străini din UE pot candida la alegerile locale dacă au domiciliul sau reședința în România, la fel și la alegerile europene.
Fără cetățenia română, însă, nu se poate candida la alegerile prezidențiale și parlamentare și nu se pot ocupa funcții și demnități publice, conform art.16 alin.3 din Constituție.
Prezent în studioul Realitatea Plus acum cîteva săptămîni, Fritz a recunoscut public că nu deține cetățenia română.
În aceste condiții, USR ar fi devenit primul partid din istoria României condus de un președinte care nu e cetățean român și nu se califică pentru cele mai importante funcții în stat. (Bogdan Tiberiu Iacob)

Sursa: inpolitics.ro

COMENTARII

  1. Fara succes a activat in Germania ca politician, apoi a fost adus in Romania langa prof de sport care este acum in parlament ca sef interimar pus de Ciolacu.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.