Ne paste clauza de salvgardare!

Ne paste clauza de salvgardare!

0 235

Carnetel rosu din partea Germaniei


Odata vazute in Uniunea Europeana, Puterea si Opozitia isi permit sa-si faca de cap. Raca permanenta intre partide, mai ales intre cele din Alianta, demersul de suspendare a presedintelui, adoptarea motiunii anti-Macovei, toate acestea neputand fi pe placul Bruxelles-ului. Si avertizarile nu intarzie sa apara. Si ele vin din partea tarii care nu s-a aratat prea incantata de ideea primirii Romaniei in familia europeana.


Motiunea anti-Macovei pare sa fi pus capat rabdarii Germaniei. Susanne Kastner, vicepresedintele Bundestagului, a declaraa ca proaspat adoptata motiune ar putea activa clauza de salvgardare, chiar in ultimul moment, adica in luna iunie a acestui an.


Europenii au inceput sa trimita din ce in ce mai multe avertismente privind eventuala demitere a ministrului roman de Justitie, Monica Macovei. Kastner considera motiunea anti- Macovei „un semnal deosebit de grav la adresa Uniunii Europene”. Oficialul german merge mai departe cu aceste critici la adresa clasei politice din Romania si sustine ca luptele din coalitia guvernamentala nu sunt numai ridicole, ci si daunatoare, iar guvernantii se folosesc de Uniunea Europeana in scopuri proprii.


In ultima clipa – adica iunie 2007, a precizat Susanne Kastner – ar putea fi activata clauza de salvgardare iar acest lucru ar duce la pierderea a milioane de euro, plus alte dezavantaje. Romania nu trebuie sa uite ca se asteapta in continuare din partea ei eforturi sustinute, a mai spus social-democrata Susanne Kastner.


Declaratii sale vin la scurt timp dupa ce europarlamentarul crestin-social, Markus Ferber a criticat motiunea anti-Macovei, declarand ca ministrul roman al Justitiei este arhitectul integrarii europene a Romaniei.


Declaratiile oficialului german vin dupa ce comisarul european pentru justitie, Franco Frattini, a fost mustrat de colegii sai din Executivul de la Bruxelles pentru ca a laudat-o pe Monica Macovei. Comisarii i-au reprosat colegului lor ca a facut comentariile intr-un moment nepotrivit, chiar inainte ca senatorii romani sa discute motiunea anti-Macovei, depusa de PSD.


?


Ca raspuns, reprezentantii opozitiei de la Bucuresti sustin ca motiunea este o procedura interna democratica a Parlamentului roman care nu are de ce sa fie comentata in afara.


?


In continuare, Monica Macovei este convinsa ca nu pleaca din fruntea Ministerului Justitiei. Macovei a declarat ca scopul motiunii votata la Senat, este demiterea ei din fruntea Ministerului Justitiei, dar si eliminarea procurorilor care ancheteaza politicieni.


?


AFP, despre criza politica din Romania


Pe de alta parte, si AFP comenteaza evenimentele de la Bucuresti, considerand ca Romania se afla intr-o grava criza politica la sase saptamani de la aderarea la UE. AFP aminteste de amenintarea presedintelui cu destituirea, de certurile interminabile care afecteaza guvernul, de conflictul dintre presedinte si premier si, ca urmare, de ostilitatea dintre PD si PNL, care si-au anuntat intentia de a prezenta liste separate la alegerile europene de la 13 mai, de demisia ministrului de externe Miahi Razvan Ungureanu sau de motiunea impotriva ministrului Justitiei, de posibilitatea amanarii alegerilor europene, ceea ce ar pune Bucurestiul intr-o situatie delicata in fata Bruxelles-ului.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.