NE MANANCA PIELEA !

NE MANANCA PIELEA !

0 121

NE? MANANCA? PIELEA !


?


E vai de izmenele de pe noi, dar ne bate gandul sa pacificam Africa centrala. Tremuram in sarabanda scumpirilor, dar avem bani de inca o campanie militara care nu ar trebui sa?? ne intereseze. Politicienii au dat intr-o pantecarita ce-a murdarit tara si neam pentru 50 de ani de spalari, dar plang, in corul european, de mila altora.


Nu ne ajung trupe in fostul spatiu iugoslav si mortii din Orientul Apropiat nu conteaza. Alte tari mai cu cheag ca noi isi vad de ciorba proprie. Noi ne bagam tot mai mult in a altora.?


Inteleg sa se duca? acolo, daca-i arde tartita, francezi, englezi, chiar spanioli si portughezi, ca au avut colonii prin zona. Si poate viseaza sa mai aiba, intr-un regim modernizat.


Dar noi ? Nu reusim sa ne gospodarim omeneste ograda, vecinii ne rad in nas peste gard vazand cum caprele noastre mor pe rand, iar noi cheltuim bani intr-un spatiu necunoscut noua.


Eu cred ca lumina ciclopului de Cotroceni l-a orbit pe Melescanu, care-si simte tartita amenintata de destramarea liberalilor si, oportunist de meserie din partea nevestei, cauta sa schimbe barca.


Sa speram totusi ca Romania nu a ajuns chiar planeta maimutelor si se vor gasi cateva capete care sa si gandeasca inoportunitatea trimiterii de trupe romanesti in Africa.


?


Dan Bota


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.