Ne așteaptă valul trei al pandemiei

Ne așteaptă valul trei al pandemiei

1 38

Marea Britanie este îngrozită de contagiozitatea noii tulpini virale mutante a coronavirusului. Se transmite mult mai repede și afectează semnificativ și copii. Această mutație virală s-a răspândit deja în Italia, Franța și Spania. Și în România au apărut cazuri ale acestei tulpini, în București mai ales.
Deocamdată nu este clar dacă vaccinurile aprobate au eficiență maxima și în acest caz, dar medicii sunt optimiști. Deja Brașovul funcționează pe scenariul roșu de săptămâna trecută iar școlile au trecut din nou pe funcționarea on-line. Secretarul de stat Andreea Moldovan, fost director al Spitalului de Infecțioase Brașov, a emis ipoteza răspândirii virusului mutant și la noi și  afăcut apel din nou la păstrarea și respectarea restricțiilor pandemice, în special distanțarea socială.

Copiii, mult mai afectați de noua tulpină
Tulpina virală din Marea Britanie are câteva particularităţi. În esență cea care vizează copiii, având o rată mai mare de transmitere şi de contagiozitate la această grupă , deci automat deja avem o grijă sporită din punctul acesta de vedere.
De asemenea rapiditatea cu care ea se extinde în alte ţări ne dă şi nouă de gândit. Avem plan pentru această creştere pentru că ne gândim că e foarte posibil să apară valul trei şi în țara noastră” a declarat Andreea Moldovan la Digi24.

Libiu Mateescu

COMENTARII

  1. ASTA-I DE-O IDIOȚENIE CRUNTĂ, CE DREAQU!!!!

    De ce-o pomenești, Libiule-Gigoloiule, pe prăpădita asta!?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.