Natura lupta impotriva incalzirii globale

Natura lupta impotriva incalzirii globale

0 123

Niste vietati marine, cam ca niste bile gelatinoase, lupta – constient sau nu „fabricate” de Mama Natura – lupta, pe coasta de est a Australiei, impotriva incalzirii globale. Este un ciudat mecanism de autoaparare al planetei pe care ingamfatul si inconstientul om vrea sa o distruga.
Aceste „bilute” gelatinoase sunt asemanatoare meduzelor, dar de dimensiuni mai mici. Ele se hranesc, daca este sa ne incredem in cele relatate de Daily Mail, cu niste mici plante subacvatice, cunoscute sub denumirea de fitoplancton. Acest fitoplancton, la randul sau, absoarbe dioxidul de carbon aflat la suprafata apei, langa primul strat al acesteia. Fiind apoi inghitite de amintitele „bilute”, uite cum dispare CO2-ul din atmosfera.
ExpertulMark Baird, de la Orgaizatia de Cercetari Stiintifice si Industriale (CSIRO) afirma ca pana acuma nu s-a stiut de aceste mici animale, mai bine spus, de aceasta „activitate” a lor, pentru ca sunt greu de studiat in laborator, de aceea rolul lor ecologig nu a fost descoperit decat abia acuma, intamplator, cercetandu-se, in alte scopuri, apele in acea zona.
Astfel, s-a constatat ca aceste creaturi transparente, cu o lungime de pana la 10 centimetri, traiesc in apropierea suprafetei oceanului, aparand periodic in preajma coastelor australiene, aduse probabil de curenti odata cu planctonul.
S-a hotarat studierea mai amanuntita a acestor creaturi, pentru a putea fi eventual folosite in scopuri ecologice, de diminuare a efectelor produse de dioxidul de carbon asupra atmosferei planetei.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.