NATO și pericolul din est! Gen. Ben Hodges: Rușii ar putea decide...

NATO și pericolul din est! Gen. Ben Hodges: Rușii ar putea decide să lanseze o invazie în România sau țările baltice

2 97

Cu o anumită ciclicitate gen. american în retragere, Ben Hodges susține că Rusia ar putea profita de discordia din interiorul NATO pentru a lansa o invazie în România sau în țările baltice. Declarațiile sale, publicate într-o amplă analiză The Sunday Times, au fost făcute în contextul în care Washington-ul invoca recent retragerea trupelor americane din Germania.

The Sunday Times publică o analiză a schimbărilor geopolitice actuale, potrivit Rador. „Un amestec periculos între China în plină ascensiune, Rusia revanşardă, America izolaţionistă şi Europa pasivă destabilizează securitatea internaţională într-o măsură nemaiîntâlnită de 30 de ani. Dacă mai punem recesiunea globală asociată pandemiei şi bănuielile că preşedintele american – care pare a privi spre Putin, acuzat de intervenţie în alegerile americane din 2016 în favoarea lui Trump – ar putea avea o reacţie moderată faţă de Rusia resurgentă, alianţa mondială a democraţiilor nu a părut niciodată mai fragilă.

În aceste împrejurări, planul de retragere a trupelor americane este ”o nebunie” şi o ”greşeală colosală” care va submina în continuare coeziunea NATO, spune generalul american în retragere Ben Hodges, fost şef al armatei americane în Europa.

Iar „Rusia ar putea profita de discordia din NATO pentru a-i testa capacitatea de apărare. ”Dacă ei vor considera că noi nu suntem solidari, ar putea decide să lanseze o invazie în România sau în statele baltice şi să ameninţe cu folosirea armei nucleare pentru a vedea cum răspundem noi”, crede generalul american, citat de The Sunday Times.
Generalul american Ben Hodges fostul șef al armatei americane în Europa, nu iese pentru prima data cu astfel de evaluări. Cotidianul nostru a mai publicat si alte considerații ale generalului „retras” Hodges despre pericolul reprezentat de către Rusia pentru țara noastra sau vecinii noștri din est. Iata câteva exemple:
* Gen. Ben Hodges despre agresiunea rusă: ”După Crimeea va veni rândul Odesei, iar apoi și a României”,
* Gen. Hodges: Trebuie să creăm un Sistem A2/AD pentru apărarea litoralului românesc și a portului Odesa,
* Un reputat general american dezvaluie semnificația strategică a Mării Negre.
Pană la urmă de ce mai există NATO? Nu pentru a găsi și mai ales pentru a ne apara de dușmani? In caz contrar ar nu ne-ar mai trebui nici scutul de la Deveselul s-au o prezență tot mai consistenta de militari americani, ce țin de NATO, pe teritoriul național.

Vlad T.

COMENTARII

  1. După ce ne-ar invada ar trec și prin Bulgaria și apoi prin Grecia și ce s-ar întâmpla?

  2. S-a trezit și labătristă, militaur amerloc, să lanseze petarde. Pe logica lui, mujicii pot invada, tot așa de bine, și Luna sau Marte! Ce vrea expiratul, să mai cumpărăm niște rable de la ei?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.