NATO la Garcini.

NATO la Garcini.

0 106

Primarul municipiului Sacele, Vasile Lata, impreuna cu presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, au pus la cale un proiect pilot pentru ajutorarea locuitorilor din Garcini-Sacele. Este vorba de obtinerea, din Germania, a doua case tip NATO, modulare, de P+1, care poate adaposti opt familii.


Se stie, Garcini este cel mai sarac cartier sacelean, el fiind locuit in covarsitoare majoritate de tigani. Prin implementarea acestui proiect se doreste un prim pas spre incercarile de integrare ale acestei etnii in societatea cat de cat normala.


Se va mai acorda si teren gratuit tinerilor care si-au construit cam in afara legii case in acel cartier, dar in limita a 250mp/casa. Acest lucru se va face si pentru ca cei cu case neintabulate sa intre in legalitate si astfel sa-si poata dobandi acte de identitate, in urma carora sa poata incheia contracte cu “Electrica”, pentru bransare la curent. Caci un asemenea contract cere dovada detinerii unui spatiu.


In context s-au montat deja 42 stalpi electrici, iar pentru amenajarea drumurilor s-au alocat fonduri de la bugetul local pentru 500 mc piatra pavaj.


Este de dorit ca primitorii sa ingrijeasca decent darurile.


 


 


Dan Bota     

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.