NATO a început simulările pentru invazia Rusiei în… România!

NATO a început simulările pentru invazia Rusiei în… România!

0 106

Deși ”nimeni nu vorbește deschis despre această posibilitate, iar ofițerii spun că este vorba doar de exerciții de rutină”, grupul de luptă al NATO din România a început antrenamentele pentru o pozibilă invazie a Rusiei dinspre Ucraina, în nord, relatează postul Euronews.
Cea mai apropiată unitate a NATO de războiul din Ucraina desfășoară exerciții militare programate pentru a se pregăti pentru o posibilă invazie.
Cu sediul în România, lângă granița de sud a Ucrainei, soldații au susținut o repetiție generală pentru forțele inamice care înaintează din nord. Grupul de luptă NATO, format din soldați francezi și olandezi, a fost desfășurat acolo ca rezultat direct al războiului din Ucraina.
Invazia neprovocată a armatei ruse în Ucraina a impus țărilor europene să-și revadă politicile de securitate, iar NATO să-și sporească prezența în statele de pe flancul estic.
Soldații francezi, împreună cu cei olandezi, au început simulările în munții României.
Scenariul manevrelor presupune că țara este invadată din nord, la granița cu Ucraina, de forțe inamice, iar misiunea trupelor NATO este să oprească înaintarea.
Soldații se pregătesc pentru scenariul în care războiul din Ucraina se extinde dincolo de graniță, în România.
Totuși, nimeni nu vorbește deschis despre această posibilitate, iar ofițerii spun că este vorba doar de exerciții de rutină, mai relatează Euronews. (B.I.).

Sursa: inpolitics.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.